Lagbanner
Klartecken för La Liga att återupptas

Klartecken för La Liga att återupptas

Glädjebesked för alla fotbollsfans i Spanien. La Liga har fått klartecken att återupptas om drygt två veckor, meddelar Spaniens premiärminister Pedro Sánchez. – Spanien har gjort allt man kan göra och nu ser vi ljuset i tunneln, säger Sánchez enligt Marca.

Den 12:e mars stoppades La Liga officiellt på grund av coronavirusets utbrott i Spanien, två dagar efter att den sista matchen mellan Real Sociedad och Eibar hade spelats.

Sedan dess har Spanien varit ett av Europas hårdast drabbades länder i coronakrisen med närmare 30 000 rapporterade dödsfall i skrivande stund.

Men sedan början av maj har trenden vänts, och landet har sakta börjat lätta på sina restriktioner. Fotbollsvärlden har väntat, och hoppats, på en återstart.

Nu har man fått klartecken.

Under en presskonferens på lördagen tillkännager Spaniens premiärminister Pedro Sánchez att ligan kommer att återupptas under veckan som börjar den 8 juni. 
– Spanien har gjort allt man kan göra och nu ser vi ljuset i tunneln. Vi har kommit till en punkt där vi kan återuppta många av våra aktiviteter. En av dem är att återstarta La Liga i fotboll omkring 8 juni, säger han enligt Marca.

Exakt vilket datum som ligan kommer att återstarta är ännu inte fastställt. Uppgifter i spanska medier gör gällande att derbyt mellan Sevilla och Betis blir den första matchen som kommer spelas.

Ett beslut om alla formaliteter ligger nu hos det spanska fotbollsförbundet och ligapresidenten Javier Tebas, rapporterar As
"Vi är mycket nöjda med beslutet. Det är frukten av det stora arbete som klubbar, spelare, ledare och idrottsministeriet har gjort. Samtidigt är det väldigt viktigt att fortsätta följa de hälsomässiga riktlinjerna och vara vaksam på utvecklingen av pandemin. Vi kan inte sänka garden", skriver Tebas på twitter.

Elva matcher återstår av La Liga. Barcelona leder ligan, två poäng före Real Madrid. Sevilla ligger trea och Alexander Isaks Real Sociedad ligger på fjärdeplats.

SvenskaFans.com2020-05-23 14:56:00

Fler artiklar om Spanien