Lagbanner
La Liga kallar klubbarna på torsdag för att behandla nya Superligan

La Liga kallar klubbarna på torsdag för att behandla nya Superligan

Efter Real Madrids, FC Barcelonas och Atlético de Madrids uppbrott.

Efter storklubbarnas iscensättande av Superligan är det bråda dagar i Liga de Fútbol Profesional - LFP - Spanska Ligaföreningen, paraplyorganisationen för de professionella klubbarna i de två översta spanska divisionerna. Ligan har sammankallat alla klubbar till torsdag morgon för att diskutera hur ligan ska ställa sig inför fullbordat faktum.

Opinionen mot Superligan hos La Liga är grundmurad och måndag morgon släppte ligan en kommuniké där kritiken bland annat löd:

- [Skapandet av Superligan] kommer också påverka resterande idrotter till vilka, under gällande säsong, La Liga bidrar med mer än 126 miljoner euro.


Alexander Ceferin, UEFA:s president, vid ett tidigare tillfälle.

Samtidigt har UEFA:s exekutivkommité sammanstrålat måndag morgon och beslutat om nya formatet för Champions League. Största förändringen kan sammanfattas med "alla mot alla": inget gruppspel, fyra ytterligare klubbar i turneringen, totalt 36 klubbar. Skiftet gäller från 2024 och antagningen baseras på meriter i de nationella turneringarna.

Öppnar och stänger dörren
Alexander Ceferin, UEFA:s president, är tydlig med att klubbarna är välkomna tillbaka till organismen och turneringarna. Samtidigt har han sagt:

- Alla och envar som spelar i den turneringen kan inte göra det för sitt landslag.

Under måndagen skulle UEFA meddelat spelorterna för Euro 2020 men har i ljuset av dagens händelser skjutit på beslutet till fredag.

Pablo Lizama Farias2021-04-19 18:21:00
Author

Fler artiklar om Spanien