Lagbanner
La Liga-presidenten: ”Säsongen ska spelas klart”
Javier Tebas är övertygad om att säsongen ska spelas klart. Frågan är bara hur och när?

La Liga-presidenten: ”Säsongen ska spelas klart”

Den coronadrabbade fotbollssäsongen kommer att spelas klart i Spanien, säger Javier Tebas.

Imorgon ska UEFA träffas för att diskutera fortsättningen av den europeiska toppfotbollen på både klubblags- och landslagsnivå. Efter UEFA:s beslut förväntas La Liga, samt de övriga ligorna i Europa, göra egna beslut eftersom de därmed har mer underlag att gå på. Trots alla farhågor runt om kontinenten verkar inte La Ligas president Javier Tebas särskilt oroad. Ligans högsta höns är nämligen säker på att den nuvarande säsongen kommer att kunna slutföras och inte ställas in.

”Vi har 100 olika skyldigheter till 100 olika aktörer runt om i världen och om vi inte kan sända La Liga, tjänar vi inte ett öre. Vi undersöker just nu det framtida schemat för att se om vi kan underlätta den enorma ekonomiska smällen som annars lär komma. Det är tufft även för de stora klubbarna i Europa, inte bara de små. De stora spelar i Europa och brukar få inkomster därifrån.

Om tävlingarna ställs in kommer intäkterna att vara drastiskt låga. Samtliga klubbars budget kommer att minska om säsongen inte slutförs. Men jag är helt övertygad om att säsongen kommer att kunna spelas klart. Det intressantaste just nu är att se på vilket sätt vi ska avsluta säsongen. Det beror på hur det blir med EM och om man inte skjuter på EM kommer det att ställa till problem för oss.

Vi måste sätta hälsoriskerna i fokus, absolut, men det är väldigt viktigt att bibehålla den ekonomiska aspekten för att organisationerna ska fungera. Just nu är jag i kontakt med Italien och Tyskland. Vår plan är att vänta in tisdagens möte om EM och sedan göra vårt eget beslut”.


Som vi, som följer La Liga noga, vet är Javier Tebas oerhört pengafixerad och det här var inget annorlunda. För oss fotbollsälskare som verkligen saknar fotbollen låter det så klart som positiva klanger när Tebas verkar så övertygad om att säsongen ska återupptas. Däremot ligger det inte i Tebas händer. Det här är större än så. Tills vidare förlitar vi oss på myndigheterna och de experter samt läkare runt om i världen som gör sitt yttersta för att begränsa det här djävulska viruset.

Daniel Jakobssondaniel.jakobsson@svenskafans.com@DanneJakobsson2020-03-16 14:04:40
Author

Fler artiklar om Spanien