Lagbanner
La Liga-redaktionerna kommenterar Deadline Day

La Liga-redaktionerna kommenterar Deadline Day

I tisdags stängde transferfönstret för de stora europeiska ligorna. Vi hör oss för med La Liga-redaktionerna om deras syn på transferfönstrets sista dag.

Jonathan Aronsson Fält – Barcelona-redaktionen

Är du nöjd med hur klubben agerade under Deadline Day? 
Ja, antar jag att svaret får vara ändå. Det fanns inga pengar, eller åtminstone inget ekonomiskt utrymme, så det är svårt att säga något alls egentligen. 

Vad hade du för förväntningar på din klubb under Deadline Day?
Egentligen inga (se ovan). Visst var det bra att bli av med Héctor Bellerín, och viktigast var såklart att få in Gavis nya kontrakt i systemet. Annars fanns nog inga förväntningar alls.



Hur skulle du summera januarifönstret? 
Rätt grått, men tanke på de galenskaper som utspelat sig de senaste åren (läs Kevin Prince-Boateng, Adama Traoré och Jeison Murillo). Men man kunde själv räkna ut att det skulle komma rykten på Deadline Day trots att det inte fanns några pengar. När Gerard Romero droppade Bernardo Silva kändes det som att kvällen peakade. Sommaren lär bli annorlunda.

Var det någon övergång som överraskade dig under transferfönstrets sista dag?
Nu återstår det väl att se om Barça får ihop alla papper för Julian Araújo, men visst vore det överraskande om någon slags högerbackslösning är en mexikan från LA Galaxy. Det skulle inte förvåna mig om det blir succé, men överraskande är det likväl.

Filip Johansson – Atlético Madrid-redaktionen

Är du nöjd med hur klubben agerade under Deadline Day? 
Kort sammanfattat, nej. Men samtidigt förväntade jag mig inget bättre. Matt Doherty kom in, ytterback som haft det jobbigt under Conte i Tottenham, och Felipe lämnade för England och Nottingham Forest. Helst jag velat ha in en mittback som direkt ersättare för Felipe, men vem vet, Doherty kanske kan återuppliva sin karriär i Madrid.

Vad hade du för förväntningar på din klubb under Deadline Day?
Som tidigare nämnt, jag förväntade mig inga stora grejer på Deadline Day. Det gör man sällan när det kommer till Atlético Madrid.

Hur skulle du summera januarifönstret? 
Svårbedömt skulle jag säga. Cunha, João Félix och Felipe ut. Memphis och Doherty in. Dessutom Pablo Barrios inskriven i A-laget ifrån akademin. Den stora summan (ca 50 miljoner euro) för Cunha är en väldigt bra försäljning och de pengarna kanske kan komma till användning till nästa transferfönster. Memphis kom för en billig peng men har inte fått så mycket speltid än, men kan bli viktig under andra halvan av säsongen. Svårbedömt… 

Var det någon övergång som överraskade dig under transferfönstrets sista dag?
Om jag får välja bland alla värvningar som gjorts i toppligorna skulle jag nog säga Cancelo från Manchester City till Bayern München, den såg jag inte komma.
 

SvenskaFans.com2023-02-02 07:00:00

Fler artiklar om Spanien