Lagbanner
Lämna Superligan kostar mindre än nio miljoner euro
Arsenal FC:s vd Vinai Venkatesham.

Lämna Superligan kostar mindre än nio miljoner euro

Engelska Arsenal FC:s vd Vinai Venkatesham avslöjade inför ett slutet supporterforum med Arsenalsupportrar.

Arsenal FC från engelska Premier League är, eller var, en av tolv grundande klubbar av Superligan. Projektet verkar ha gått i sank och de amerikanska ägarna har bett om ursäkt även om olika bud gäller angående om de engelska klubbarna - The Big Six - Arsenal, Chelsea FC, Tottenham Hotspur, Liverpool FC, Manchester City och Manchester United ännu ingår i projektet. Real Madrids och Superligans president Florentino Pérez går på ännu och har upprepade gånger under veckan hävdat att "ingen ännu lämnat projektet".

En av anledningarna till att ingen ska ha lämnat ska vara att klubbarnas åtagande ska vara bindande och det är för dyrt att lämna. Antingen riskerar klubbarna att stämmas och/eller klubbarna enligt avtal måste betala för att hoppa av. Josh Kroenke, klubbledare i Arsenal FC uttalade sig under torsdagen inför ett slutet forum med Arsenalsupportrar:

- Vi frågade oss, vad vore värre: Premier League med eller utan Arsenal? Supportrarna runtom i världen vill se Arsenal - Barça så ofta som möjligt. De engelska supportrarna vill se fler viktiga matcher, men de vill ändå ha sina kalla nätter i Stoke.

Verkställande direktören Vinai Venkatesham avslöjade kostnaden för att lämna Superligan.

- Det närmar sig inte de nio miljoner euro som nämnts. Jag har varit i kontakt med övriga klubbar i Premier League för att be om ursäkt. Vi jobbar hårt för att återbygga vårat rykte.

Pablo Lizama Farias2021-04-22 22:30:00
Author

Fler artiklar om Spanien