Lagbanner
LISTA: Spelarna i La Liga med utgående kontrakt

LISTA: Spelarna i La Liga med utgående kontrakt

Vilka spelare hemmahörande i La Liga står utan kontrakt till sommaren? Ta del av följande lista bestående av 20 av de största och mest intressanta namnen.

Efter att ha listat spelarna med utgående kontrakt i Bundesliga, Premier League och Serie A har turen nu kommit till La Liga där det finns en hel del välkända namn som till sommaren riskerar stå utan kontrakt. Låt oss ta en titt på vilka spelare det handlar om.

Luka Modric – Real Madrid 
För mindre än två år sedan ansågs han vara en av världens bästa fotbollsspelare. Sedan dess har hans höga status dalat något även om han fortfarande håller hög klass. Det är dock oklart om Real Madrid har för avsikt att erbjuda kroaten ett nytt kontrakt med tanke på att han blir 35 år till hösten. Ett gäng italienska klubbar samt en och annan från MLS ska däremot vara beredda att plocka in honom till sommaren.
 
Ever Banega – Sevilla 
Argentinaren har den här säsongen spelat samtliga ligamatcher förutom en för Sevilla och med två fullträffar och sex framspelningar får han räknas som en viktig pjäs. Spanska media menar på att klubben vill få till en förlängning men att 31-åringen ännu inte bestämt sig hur han ska göra.
 
Arda Turan – Barcelona 
Nej, det här är inget misstag eller dåligt skämt. Turan står fortfarande under kontrakt med Barcelona och är tillbaka i föreningen efter att för en vecka sedan ha brutit låneavtalet med Istanbul Basaksehir. 32-åringen har på mindre än fem år gått från att vara stekhet till att vara fullkomligt bortglömd och trivial som fotbollsspelare. Det lukar Qatar eller Saudiarabien härnäst.
 
Santi Cazorla – Villarreal 
Åldern verkar inte vara något som begränsar Cazorla som trots sina 35 år fortsätter leverera för Villarreal. Förmodligen erbjuds han ett nytt kontrakt över den nästkommande säsongen då han fortfarande spelar en viktig roll.
 
Nolito – Sevilla 
Återkomsten till Spanien har inte helt och hållet motsvarat Sevillas förväntningar på yttern. Den föregående säsongen fick han spolierad på grund av skador och under den pågående har han inte lyckats övertyga. Troligtvis blir vårens prestationer avgörande gällande vad klubben beslutar sig för.
 
Nacho – Real Madrid 
Under hela sitt liv har han representerat Real Madrid. Till sommaren talar det dock för att tiden i den spanska huvudstadsklubben är till ända, såvida han inte kan tänka sig fortsätta agera reserv och få begränsat med speltid.  
 
Ezequiel Garay – Valencia 
Till sommaren är det fyra år sedan argentinaren kritade på för Valencia och har sedan dess varit gjuten i försvaret. Uppgifter gör gällande att klubben och mittbacken ska ha inlett förhandlingar om ett nytt avtal och förmodligen lyckas de under våren enas om ett fortsatt samarbete.
 
Roberto Soldado – Granada 
Trots att det snart gått sju år sedan används anfallaren fortfarande som ett exempel på en typiskt misslyckad värvning då hans tid i Tottenham inte gjorde någon glad. Sedan i somras representerar han Granada och stod för en färgsprakande debut med ett mål och två framspelningar. Sedan dess har det bara blivit ytterligare ett mål och det känns allt annat än självklart att klubben ämnar förlänga med honom.
 
Esteban Granero – Espanyol 
Espanyol parkerar i skrivande stund sist i tabellen och det går inte direkt att påstå att Granero varit ett ljus i mörkret. Mittfältaren har precis som resten av sina lagkamrater inte lyckats nå sin fulla potential och något beslut om hans framtid lär inte tas förrän det står klart vilken serie klubben kommer hålla till i nästa säsong.
 
Pedro León – SD Eibar 
I yngre dagar lovordades yttern och när han för tio år sedan skrev på för Real Madrid var det många som trodde att huvudstadsklubben säkrat framtiden. Succén uteblev dock och redan efter ett år lånades han ut till Getafe. Sedan dess har hans karriär gradvis stagnerat och trots att han får rikligt med speltid i Eibar är det sällan han lyckas bevisa något av värde.
 
... och så ytterligare tio namn:
Mikel San José – Athletic Bilbao
Xavi Quintilá – Villarreal
Didac Vila – Espanyol
Pablo Piatti – Espanyol
Rubén Pardo – Real Sociedad
Victor Campuzzano – Espanyol
Benat Etxebarria – Athletic Bilbao
Ander Iturraspe – Espanyol
Daniel Carrico – Sevilla
David Zurutuza – Real Sociedad

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-01-14 11:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien