Lagbanner
LISTA: Tio stjärnor som ryktas till La Liga

LISTA: Tio stjärnor som ryktas till La Liga

Här är tio av de hetaste namnen som just nu uppges vara på gång till La Liga under vinterns övergångsfönster.

Efter att tidigare i veckan tagit oss en titt på vilka större namn som är på gång till Premier League respektive Italien har det i dag blivit dags att ge oss i kast med vilka spelare som kan tänkas hamna i La Liga under vinterns övergångsfönster.

Raheem Sterling –från Manchester City till Barcelona
Speltiden har den här säsongen varit skral för Sterling, som varit öppen med att han kan tänka sig byta klubb redan i vinter. Den senaste tiden har han kopplats samman med Barcelona efter att det stod klart att Sergio Agüero kommer bli borta minst tre månader framöver på grund av hjärtproblem. City uppges vara väldigt sugna på Frenkie de Jong och skulle kunna tänka sig erbjuda anfallaren plus pengar för att få över holländaren.

Kylian Mbappé – från PSG till Real Madrid
Mycket talar för att vi nästa säsong kommer få se Mbappé i den vita Real Madrid-dressen. Superstjärnans kontrakt med PSG löper ut till sommaren och trots att den franska huvudstadsklubben naturligtvis vill förlänga avtalet har Mbappé hittills nobbat deras förslag. Även om PSG troligtvis inte släpper honom mitt under brinnande säsong går det inte att utesluta att man kommer kasta in handduken och låta Real Madrid värva honom i januari så att man åtminstone kan inkassera en ”liten” slant.

Matthijs de Ligt – från Juventus till Real Madrid
Real Madrid är på jakt efter en ny stjärna i försvaret och ska ha fastnat för Matthijs de Ligt. Italiensk media menar på att spanjorerna kommer göra ett försök att få över 22-åringen redan i vinter och har planer på att erbjuda Eden Hazards tjänster plus pengar för att få sin vilja igenom.

Franck Kessié – från Milan till Real Madrid
En annan spelare hemmahörande i Serie A som Real Madrid är intresserade av är Kessié. Den 24-årige mittfältaren sitter på ett utgående kontrakt och verkar inte ha några intentioner att förlänga med Milan. Därför kan det bli så att den italienska storklubben väljer att sälja honom i vinter och då tänker ”Los Blancos” hålla sig framme. Dock lär man få stor konkurrens då man är allt annat än ensamma om att vilja lägga beslag på honom.

Alexis Sanchez – från Inter till Real Betis med flera
Sanchez tillhör inte längre nyckelspelarna i Inter och klubben sägs vara beredda att sälja honom i vinter för att frigöra resurser att lägga på nyförvärv. Det har tidigare spekulerats om en återkomst till de brittiska öarna, men det finns även ett gäng spanska klubbar som ska ha visat intresse i form av Real Betis, Valencia och succélaget Rayo Vallecano. Generellt känns det som att La Liga hade passat 32-åringen bra om han har för avsikt att åter spela en viktig roll.

Saul Niguez – från Chelsea till Barcelona
Tiden i Chelsea har sannerligen inte blivit som Niguez hade hoppats på och det verkar som att både spelaren och klubben kan tänka sig att bryta låneavtalet i förtid. I så fall hoppas Barcelona kunna ta över lånet då den nytillträdde tränaren Xavi tydligen ska vara en stor beundrare av mittfältaren. Något som dock Atlético Madrid ska vara mindre sugna på.

Edinson Cavani – från Manchester United till Barcelona
En annan spelare med sin hemvist i England som Barcelona funderar på att försöka värva i vinter är Cavani. Anfallaren är just nu en reservspelare i Manchester United och Barça som är i behov av förstärkning framåt i banan hoppas därför kunna få till ett lån, även om det då krävs en rejäl lönesänkning.

Adama Traoré – från Wolverhampton till Valencia
Trots att han allt som oftast är en startspelare i Wolverhampton hoppas Valencia kunna övertala engelsmännen om att släppa Traoré under vinterfönstret, då man vill spetsa till offensiven så man kan utmana om Europaplatserna. Det väntas dock bli en potentiellt dyr affär då 25-åringen sitter på ett kontrakt som är giltigt fram till och med 2023.

Jonathan Ikoné – från Lille till Sevilla
I hopp om att kunna få en mer balanserad ekonomi ska Lille vara beredda att sälja några av sina stjärnspelare under vinterns övergångsfönster. Ikoné uppges vara en av dem, och en klubb som skulle kunna tänka sig lägga vantarna på honom är Sevilla.

*  *  *

LÄS ÄVEN:
» Tio stjärnor som ryktas till Serie A
» Tio stjärnor som ryktas till Premier League

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2021-11-17 08:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien