Lagbanner
Luis de la Fuente: ”Spanien är favoriter i EM”
Spaniens förbundskapten tror på guld i sommar

Luis de la Fuente: ”Spanien är favoriter i EM”

Den spanske förbundskaptenen Luis de la Fuente tror att Spanien kan gå hela vägen i sommarens mästerskap.

Laddningen för sommarens EM har börjat i Spanien. La Liga avrundas ikväll med de sista fyra matcherna som i det stora hela bara är av akademisk betydelse då de viktigaste platserna redan avgjorts. Efter att La Liga spelats klart kommer Luis de la Fuentes EM-trupp lanseras och det finns många spelare som hoppas på att få chansen efter en fin säsong.

Exempelvis har Gironas lagkapten Aleix García avbokat en resa i väntan på de la Fuentes besked som kommer på måndag. García har nog en stor chans att få en biljett på grund av vissa mittfältsskador i laget på exempelvis Gavi och Isco. Även 30-årige Ayoze Pérez hoppas få ett samtal imorgon efter en lyckad säsong i Real Betis. En som däremot i sista stund tvingats bort från en eventuell trupp är Valencia-kaptenen José Gayá på grund av en skada. Än så länge går det bara att spekulera i vilken trupp Spanien skickar till Tyskland och det är först imorgon vi får reda på mer.

Förbundskaptenen Luis de la Fuente hoppas gå hela vägen i sommar efter att landslaget åkt ur i semifinal i EM 2020 (2021) och ur kvartsfinal i EM 2016. Dessförinnan vet vi förstås att Spanien vann guldet både 2008 och 2012. Enligt de la Fuente finns det ingen anledning till att tro att La Selección inte skulle vara en förhandsfavorit i sommarens turnering.

– Spanien bör rankas högst. I relation till vilka som ska vara favoriter är vi etta, det är min åsikt. Vi är inte svara än något annat lag, vi är redo.

Några dagar efter att truppen offentliggjorts kommer landslaget också att samlas upp och träffas inför EM. Landslaget genrepar den 5:e och 8:e juni mot Andorra respektive Nordirland. Därefter väntar resan till Tyskland där Kroatien, Italien och Albanien väntar i gruppspelet. Förutom Spanien finns det också några andra lag som den spanske förbundskaptenen anser kunna vara favoriter i turneringen.

– Givetvis finns det ingen som underskattar England, Portugal eller Frankrike. Men de är annorlunda från oss. Vi kanske inte har lika många individuella stjärnor men vi har väldigt duktiga spelare och är starkare som ett lag. Jag tror att vi är livsfarliga för vilket lag som helst.

I sommar får vi svaret när fotbollsfesten i Europa drar i gång. Nu håller vi ögonen och öronen öppna inför måndagen när Luis de la Fuentes trupp tas ut.

Vad tror du om Spaniens chanser i sommarens mästerskap? Kommentera gärna nedan.

Daniel Jakobssondaniel.jakobsson@svenskafans.com@DanneJakobsson2024-05-26 14:26:33
Author

Fler artiklar om Spanien