Lagbanner
Luis Enrique: "Bryr mig inte om burop och busvisslingar"

Luis Enrique: "Bryr mig inte om burop och busvisslingar"

MADRID. Efter ett oavgjort resultat för Spanien mot Portugal höll Luis Enrique presskonferens. Mycket handlade om publikens reaktioner med burop, busvissningar och sånger. Han pratade dock även om spelarnas enskilda insatser och måltorka.

Vad har du att säga om buropen mot dig och sången ”Du är så dålig” till Morata?
Jag bryr mig inte.

Vad gillade du mest och minst i matchen?
Jag gillade mest attityden och att det vi jobbat på var bra. Under den första timmen lyckades vi försvara oss mot ett av de bästa landslagen och mästaren från senaste EM och Nations League. De hade knappt tre passningar i rad och hade knappt något anfall. Under den sista halvtimmen bytte de dock in friska ben och blev mer offensiva.

Det jag gillade minst var resultatet. Utan att ha haft allt för många chanser tycker jag vi gjorde tillräckligt mycket för att vinna. Efter två matcher mot Tyskland och Nederländerna och sen idag mot Portugal har vi inte förlorat någon av dem. Jag är optimistisk inför EM. Det är mitt jobb att se till att mitt lag vinner och jag är bra på det. Vi ser fram emot EM.

Måltorka...
Mitt jobb är att ge spelarna självförtroende, se till så att de jobba som ett lag och att de ska skapa lägen. Jag blir inte sur på mina spelare om de missar då vi skapar. Mitt jobb är att se till att vi skapar lägen, resten kommer av sig själv.

Unai Simóns insats?
Unai Simón gjorde en bra insats förutom ett litet misstag. Alla spelare gör misstag ibland även om målvaktens misstag syns mer. Jag gillar hans personalitet och han fortsätter att vara stabil trots ett mindre misstag.

Tror du att Álvaro Morata påverkas av de missade chanserna och när publiken sjungit ”du är så dålig"?
Nej. Morata gjorde en väldigt bra insats och i slutminuterna sprang han 40 meter för att få ett läge. Det säger mycket om honom och hur mycket han kämpar. Det var otur vid avslutet.

Hur ser du på att laget inte gör speciellt mycket mål?
Jag är inte orolig, men vi jobbar med det.

Varför spelade inte Robert Sanchez?
Han skulle debuterat med oss men det blev inte så. Han var väldigt trött något som gjorde att Unai Simón fick spela istället.

Hur ser du på Aymeric Laportes debutinsats?
Som jag förväntat mig. Det är inte ofta man spelar med två mittbackar som är vänsterfotade. Det är även svårt att hitta två väldigt bra mittbackar. De båda (Laporte och Pau Torres) gjorde det väldigt bra i luftrummet, uppspelsfasen, press och personalitet. De båda var väldigt bra, Jag är nöjd med den och glad för deras skull.

Busvissningar mot honom från publiken?
Jag har inte hört det. Jag struntar i om de hyllar eller buar mot mig. Det stör mig dock att de buar mot spelarna. Om de buar mot mig önskar jag de en trevlig helg. Jag vet hur det är att vara en offentlig person. Jag trivs väldigt bra i Madrid.

Hur ser du på Pablo Sarabias insats?
Hans insats övertygade mig. Han gjorde det bra, både offensivt och defensivt. Jag får analysera honom mer men han har kvalité, ett fint passningsspel och är en bra avslutade, han hade även en målchans där han hade otur. Det finns många spelare på hans position och han måste kämpa för att få sin plats.

Hur ser du på att många landslag har block med flertalet spelare från samma klubblag, men inte Spanien?
Tidigare var många spelare i Spanien från samma lag. Då hade vi fem eller sex stycken från en och samma klubb. Då var det lite lättare för tränaren då alla kände varandra väldigt bra. Nu är det mer utspritt och då får jag anpassa mig efter det. Jag väljer dock de jag tycker är bäst nu och det är på det sättet jag får jobba.

Alexander IvanovskiAlexander.Ivanovski@svenskafans.com@Ivanovski__2021-06-04 22:52:00
Author

Fler artiklar om Spanien