Lagbanner
”Mbappé behöver räddas” – så är läget i Real Madrid

”Mbappé behöver räddas” – så är läget i Real Madrid

Trots det rådande speluppehållet i fotbollsvärlden är det ändå en hel del som sker i klubbarna och det har blivit dags att se vad som är på gång hos några av dem.

Få koll på vad som är på gång i Real Madrid under det ofrivilliga speluppehållet samt tänkbara övergångar med hjälp av Alexander Ellhars rapportering.
 
Hur har Real Madrid drabbats av det rådande speluppehållet och vilka åtgärder har gjorts?
- Hela laget sattes ganska snabbt i karantän efter att en av spelarna i Real Madrids basketlag hade smittats av coronaviruset. Sedan gick Lorenzo Sanz, tidigare president, tragiskt bort efter att ha åkt på viruset. Det blev också klart häromdagen att spelare och coacher drar av tio procent på sin lön efter att bland andra Sergio Ramos tryckt på lite extra för detta. Om säsongen ställs in helt och hållet kan det stiga till 20 procent. Santiago Bernabéu har också öppnats för att förvara och distribuera medicinsk utrustning i staden.
 
Finns det något du anser man bör göra framöver eller gjort tidigare?
- Det tog ett tag för alla att acceptera lönesänkningen och det är rätt märkligt i dessa tider. Det känns som att det vore en självklarhet. Sedan hoppas jag ju att klubben hjälper samhället så gott det går.
 
Det är högst oklart hur det blir med den nuvarande säsongen, vilken är i dina ögon den bästa lösningen?
- Oj, svårt att säga eftersom det är så osäkert kring allt. Drömmen vore ju givetvis att kunna spela klart säsongen i sommar, kanske två matcher i veckan för att hinna med. Det vore häftigt med ligamatcher under varma sommarkvällar. Är övertygad om att man skulle ta hem ligan i år så vill gärna se det hända. Men viktigast är att man får kontroll på viruset.
 
Det har börjat cirkulera en hel del rykten om övergångar, finns det någon spelare som ryktas till eller bort från klubben?
- Spansk press har börjat ordentligt. Till klubben har Eduardo Camavinga, Paul Pogba, Sadio Mané, Erling Håland och nu Harry Kane ryktats. Kylian Mbappé är ständigt aktuell men där har det mer snackats om en övergång till sommaren 2021. När det gäller spelare ut är givetvis Gareth Bales aktuell. Annars är det James, Marcelo, Dani Ceballos och Luka Jovic som det skrivits mest om.
 
Sett till världsläget som just nu råder, vad hoppas du Real Madrid gör under sommarens övergångsfönster?
- Kylian Mbappé är ju drömmen och han behöver räddas från PSG. Jag tror att Luka Jovic har det som krävs men han måste ju få chansen. Annars vill jag ha in en annan anfallare som kan konkurrera med Benzema på riktigt (om det nu går?). Det skulle inte förvåna mig om Pogba till slut hamnar i Madrid och är det någon som jag tror kan få fart på honom igen så är det Zidane.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-04-15 10:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien