Lagbanner
Omgång 29: Atléticos totala islossning – Asensios makalösa comeback

Omgång 29: Atléticos totala islossning – Asensios makalösa comeback

Fem av tio matcher slutade oavgjort och totalt 23 gjorda mål. Här är en summering av vad som hände under La Ligas 29:e ligaomgång.

Måndag, 15:e juni
19:30 Levante – Sevilla 1-1
22:00 Real Betis – Granada 2-2

Tisdag, 16:e juni
19:30 Getafe – Espanyol 0-0
19:30 Villarreal – Mallorca 1-0
22:00 FC Barcelona – Leganés 2-0

Onsdag, 17:e juni
19:30 Eibar – Athletic Club 2-2
19:30 Real Valladolid – Celta Vigo 0-0
22:00 Osasuna – Atlético de Madrid 0-5

Torsdag, 18:e juni
19:30 Deportivo Alavés – Real Sociedad 2-0
22:00 Real Madrid – Valencia 3-0

Omgångens match:
Real Betis mot Granada väljer jag här. Matchen slutade 2-2 och jag skulle egentligen kunna begränsa detta till omgångens tio sista minuter. Svängdörrar åt båda håll gjorde att känslorna för respektive lag gick upp och ned under de avgörande minuterna. Real Betis blev återigen blottade och det finns en del att jobba med där samtidigt som Granada fortsätter att göra en mycket bra La Liga-återkomst.

Tre heta:

1. Atléticos totala islossning. De har kritiserats under hela säsongen men mot Osasuna fick Diego Simeone och hans mannar maximal utdelning. Detta var första gången den här säsongen man gjort mer än tre mål i en match i ligan. Extra skönt att João Félix betalade av lite av sin summa med två mål.

2. Jan Oblaks rekord. När slovenen höll nollan för sitt Atlético i onsdags var han den snabbaste i La Ligas historia att hålla 100 nollar på minst antal matcher. Han gjorde det på blott 182 matcher totalt, vilket är överlägset bäst då den nya tvåan på listan Miguel Reina gjorde det på 222 matcher.

3. Marco Asensios mål i comebacken. Han hade inte spelat en match på elva månader men i sin comeback behövde Asensio bara 31 sekunder innan han bjöd på ett snyggt volleymål mot Valencia. Han skulle också kröna återkomsten med en assist. Mycket viktigt för Real Madrid.

Tre kalla:

1. Real Betis usla spel. I återstarten var man helt utspelade av Sevilla i åtminstone 80 minuter. Mot Granada såg det ut som att det skulle bli en trea efter att ha vänt ett 0-1-underläge till 2-1 i slutminuterna. Men ett lag helt utan självförtroende strular till det för sig och det utnyttjar spelare som Roberto Soldado på hörnor. Nytt poängtapp för ett Betis vars säsong snart är över

2. Nolitos flytt till Celta Vigo. Med en skada på målvakten Sergio Àlvarez fick Celta tillåtelse, av La Liga, att värva en ersättare. Någon ny målvakt värvade man inte, istället anslöt den 33-årige ytteranfallaren Nolito från Sevilla. En kontroversiell flytt som både RFEF och FIFA ifrågasatt. Det gör även jag.

3. Getafes och Sociedads formkurvor efter uppehållet. De två uppstickarna i jakten på en Champions League-plats verkar allt mer behöva kriga om att behålla en Europa League-plats framför ett jagande Villarreal. Båda har fortfarande ett bra utgångsläge och CL är inte uteslutet men sett till lagen de mött borde både Getafe och Sociedad skrapat ihop mer än en poäng vardera.


Vissa supportrar har det bra. Ett Getafe-fan som fick se sitt lag spela mållöst mot Espanyol från balkongen när fotbollen återvände till Coliseum Alfonso Pérez,
 

Daniel Jakobssondaniel.jakobsson@svenskafans.com@DanneJakobsson2020-06-19 08:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien