Lagbanner
Omgång 30: Villarreals fina formkurva – Gerard Piqués pessimism

Omgång 30: Villarreals fina formkurva – Gerard Piqués pessimism

Här är en summering av vad som hände under La Ligas 30:e ligaomgång.

Fredag, 19:e juni
19:30 Granada – Villarreal 0-1
19:30 Mallorca – Leganés 1-1
22:00 Sevilla – FC Barcelona 0-0

Lördag, 20:e juni
14:00 Espanyol – Levante 1-3
17:00 Athletic Club – Real Betis 1-0
19:30 Getafe – Eibar 1-1
22:00 Atlético de Madrid – Real Valladolid 1-0

Söndag, 21:a juni
14:00 Celta Vigo – Real Valladolid 6-0
19:30 Valencia – Osasuna 2-0
22:00 Real Sociedad – Real Madrid 1-2

Omgångens match:
Jag väljer omgångens sista match denna gång: Real Madrids bortaseger Real Sociedad. Framförallt var det den andra halvleken som utmärkte sig. Los Blancos lämnade Anoeta med blotta förskräckelsen efter att hemmalagets anstormning sånär gett resultat. Kanske skulle 2-2 ha varit mest rättvist och Januzajs bortdömda mål går la alltid att diskutera, där värderar jag inget. Oavsett vad så var det en mycket tempostark och händelserik match som slutade i en ny serieledare i La Liga. Inspirerande insats av Alexander Isak också.


Tre heta:
1. Villarreal och Bruno Soriano. Uppehållet verkar ha kommit allra lägligast för Villarreal. Innan hade man tre raka förluster, nu har man radat upp tre raka segrar och är i allra högsta grad med och utmanar om högra placeringar. Dessutom satt Bruno Soriano på bänken i fredags. Han har inte spelat fotboll sedan 21:a maj 2017, över tre år sedan alltså. Får hoppas Villarreals ordinarie kapten får någon minut inom kort.

2. Celtas maximala utdelning. Innan Celtas 6-0-seger under söndagen hade laget gått fyra matcher utan att göra mål. Segern innebar också att laget tog ett viktigt kliv framåt i tabellen och man har nu häng på Valladolid och de andra lagen ovanför. Förutom dubbla mål av Rafinha, ett av Murillo, Aspas och Santi Mina gjorde även Nolito mål efter sin kontroversiella flytt från Sevilla. Nolito bar det klassiska anfallsnumret 3.

3. Òscar Rodríguez högerfot. Real Madrid-lånet Òscar Rodríguez fortsätter att dra in snygga och viktiga frisparksmål för nedflyttningshotade Leganés. Den som inte har sett det bör se klippet på 21-åringens drömmål mot Mallorca. Ett mål som gjorde att Mallorca inte kunde rycka ifrån Leganés i kampen om nytt kontrakt.

Tre kalla:
1. Gerard Piqués pessimism. Att få med sig ett kryss borta mot Sevilla, även om läktarna gapar tomt, är ingen skam. Och även fast Barcelona inte alls kom upp i nivå är det alldeles för pessimistiskt att redan titulera Real Madrid som ligamästare. Bryt ihop och gå vidare istället.

2. Rubis väntade avsked. Efter omgång 29 var Real Betis med på den kalla listan och denna gång gör vi inget undantag heller. Rubi blev, precis som väntat, sparkad efter förlusten mot Athletic Club. Han blir därmed den första att få lämna efter uppehållet. Real Betis måste rycka upp sig nu i sluttampen för att inte riskera ett slag om förnyat kontrakt.

3. Tre röda på tre matcher. Disciplinen har varit ett problem för Deportivo Alavés sedan återstarten. Pachechos hjärnsläpp i mötet mot Espanyol har följts upp av ett rött på Tomás Pina mot Sociedad och ett på Martín Aguirregabiria efter en grov stämpling mot Celta Vigo.


”Desde el cielo te voy a animar”, ungefär: “Jag kommer att heja på er från himlen”. Atlético de Madrid valde att hylla de 71 medlemmar och årskortsinnehavarna som gått bort av coronaviruset sedan Atlético senast spelade på Wanda Metropolitano i mars.
 


 

Daniel Jakobssondaniel.jakobsson@svenskafans.com@DanneJakobsson2020-06-22 08:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien