Lagbanner
Omgång 32: Karim Benzemas form – tränarkaoset i Valencia

Omgång 32: Karim Benzemas form – tränarkaoset i Valencia

Här är en summering av vad som hände under La Ligas 32:a ligaomgång.

Fredag, 26/6
22:00 Sevilla – Real Valladolid 1-1

Lördag, 27/6
14:00 Athletic Club – Mallorca 3-1
17:00 Celta Vigo – FC Barcelona 2-2
19:30 Osasuna – Leganés 2-1
22:00 Atlético de Madrid – Deportivo Alavés 2-1

Söndag, 28/6
14:00 Levante – Real Betis 4-2
17:00 Villarreal – Valencia 2-0
19:30 Granada – Eibar 1-2
22:00 Espanyol – Real Madrid 0-1

Måndag, 29/6
22:00 Getafe – Real Sociedad 2-1

Omgångens match: Det är alltid något speciellt att se Celta Vigo möta storlag på Balaídos och framförallt när det handlar om FC Barcelona. Celta i allmänhet och Iago Aspas i synnerhet verkar trivas uppe i Galicien när katalanerna kommer på besök. Det har länge varit ett spöke för Barca och Celta förstörde Luis Suárez målshow genom att knycka en poäng framför en allt mer pressad Quique Setién.

Tre heta:
1. Karim Benzemas form. Han kan vara en av Real Madrids mest underskattade spelare någonsin. Karim Benzema har varit en stor bidragande faktor till att Real nu leder La Liga och ser ut att kunna rycka något från Barcelona. Klacken mot Espanyol till Casemiros mål var ren och skär klass. Det påminde en del om Gutis dito på Riazor häromåret.

2. Villarreal seglar mot Europa. Innan uppehållet såg det riktigt dystert ut. Nu är Villarreal ligans tredje formstarkaste lag. Derbysegern mot Valencia gjorde att man befäste sin sjätteplats och rycker från Real Sociedad och Valencia i tabellen. Och för den som inte gjort det: titta på Villarreals 2-0-mål mot Los Ché. Det är vad vi kallar för ett drömmål.

3. Eibars sätt att hålla sig kvar. På något sätt lyckas alltid Eibar hitta olika vägar och sätt att hålla sig kvar i La Liga. Under långa perioder kan de se ut som ett slaget lag men sedan skrapar de fram två raka segrar och har nio poäng ned. Helt klart imponerande och den lilla baskiska orten får med väldigt stor sannolikhet se sitt Los Armeros i La Liga även nästa säsong.

Tre kalla:
1. Tränarkaoset i Valencia. Det är fortsatt turbulent i Valencia. Efter den tunga derbyförlusten mot Villarreal tvingades Albert Celades lämna managerposten. Det blir Valencias tionde tränarbyte under Peter Lims sex säsonger i klubben. Sportchefen César Sánchez lämnade in sin avskedsansökan strax därpå. Full ridå längs östkusten.

2. Bottenstriden känns avgjord. Uppehållet har inte varit gott mot Espanyol, Leganés och Mallorca. I princip allt tyder på att det blir denna trio som nu kommer lämna La Liga – om inget oförutsägbart sker. Deportivo Alavés har även de haft kass form men lyckades, innan uppehållet, säkra sina poäng. Störst skräll är det givetvis att Espanyol ramlar ur och deras fans har i veckan inte varit nådiga. Mordhot och hån mötte klubben på RCDE Stadiums graffittiklädda väggar inför Real Madrid-matchen.

3. Arthur och Pjanic. Det har kanske inte så mycket med fotbollsomgången i sig att göra men den förtjänar sin plats här. Vad tänker FC Barcelona med? Vad gör ledningen? Man byter bort en 23-årig brasse, som är uppskattad av fansen, för en 30-årig bosnier vars karriär är på väg nedåt och som förmodligen kommer vilja lämna Katalonien om 1-2 år av utebliven speltid. Jag. Kan. Inte. Förstå. Ungefär så här tänker Barcelonas ledning.


En fin men också sorglig syn när Iago Aspas firar 2-2-målet mot Barcelona inför de tomma läktarna på Balaídos.

 

Daniel Jakobssondaniel.jakobsson@svenskafans.com@DanneJakobsson2020-06-30 08:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien