Lagbanner
Omgång 33: Slopa VAR – nedflyttningsstriden avgjord
Mycket talar för att Sergio Ramos får lyfta La Ligabucklan i år.

Omgång 33: Slopa VAR – nedflyttningsstriden avgjord

Här är en summering av vad som hände under La Ligas 33:e ligaomgång.

Denna omgång kan mycket väl vara den där ligan avgjordes. Både i toppen och i botten. Real Madrid vann derbyt mot Getafe samtidigt som Barcelona tappade poäng mot Atlético Madrid. Nu talar allt för att Real Madrid lyfter bucklan om ytterligare fem ligaomgångar.

Omgångens matcher:
Mallorca - Celta Vigo 5-1
Leganés - Sevilla 0-3
Barcelona - Atlético Madrid 2-2
Valencia - Athletic Bilbao 0-2
Alaves - Granada 0-2
Real Betis - Villarreal 0-2
Real Sociedad - Espanyol 2-1
Eibar - Osasuna 0-2
Real Madrid - Getafe 1-0



Omgångens match:
Striden om nedflyttningsplatsen. Mallorca på 18:e plats vann mot Celta Vigo på 17:e plats med 5-1. Den så viktiga 6-poängsmatchen betydde allt för ö-laget som trots detta har fem poäng upp till säker mark. Kan de klara kontraktet? Jag tror inte det.

Tre heta:
1. Riqui Puig. Barcelonas 20-åring som näst intill var bäst på plan i tungviktsmötet mellan Barcelona och Atlético Madrid. Han har en ljus framtid framför sig. I samma match glänste Carrasco vilket även hans tränare, Diego Simeone, slog fast efter matchen.

2. Oliver Torres stod för två mål i formsvaga Sevillas bortaseger mot Leganés. Viktiga poäng för Sevilla som håller på att förlora greppet om Champions Leagueplatsen.

3. Gerard Moreno. Gjorde matchens bägge mål, även om ett var på straff, när Villarreal bortaslog Real Betis med 2-0.



Tre kalla:
1. Valencia. Ingenting går åt rätt håll i klubben. Förutom interna konflikter verkar klubben vara på väg att säljas. Och om Peter Lim med familj inte var populära i staden tidigare blev det knappast bättre av att Kim Lim (Peter Lims dotter) skrev att oavsett vad fansen tycker kommer de att göra vad det vill med klubben.

2. VAR. Trots detta ”eminenta” system att få domslut rätt har vi flera gånger under de senaste omgångarna sett att VAR är helt värdelöst. Ett antal felaktiga straffar har delats ut trots flera minuter av VAR-granskning. Slopa skiten om man ändå inte kan lita på det.

3. Hemmaplan. Utan publik verkar det vara svårare att vinna på hemmaplan än på bortaplan. Senaste omgången bestod endast av tre hemmasegrar.

La Ligatabellen:

?

Jens Kassnert@JensKassnert2020-07-03 09:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien