Lagbanner
Omgång 34: Alexander Isaks klackmål – hyckleriet kring VAR

Omgång 34: Alexander Isaks klackmål – hyckleriet kring VAR

Här är en summering av vad som hände under La Ligas 34:e ligaomgång.

Fredag, 3/7
22:00 Atlético de Madrid – Mallorca 3-0

Lördag, 4/7
17:00 Celta Vigo – Real Betis 1-1
19:30 Real Valladolid – Deportivo Alavés 1-0
22:00 Granada – Valencia 2-2

Söndag, 5/7
14:00 Athletic Club – Real Madrid 0-1
17:00 Espanyol – Leganés 0-1
19:30 Osasuna – Getafe 0-0
22:00 Villarreal – FC Barcelona 1-4

Måndag, 6/7
19:30 Levante – Real Sociedad 1-1
22:00 Sevilla – Eibar 1-0

Omgångens match: Jag väljer Atléticos seger mot Mallorca här. Inte för att matchen i sig kanske var den mest underhållande utan mest för att Atlético ser så oerhört starka numer. Tyvärr hade man inte den här formen innan uppehållet och det är synd, annars hade vi haft en till titelkandidat här. Inte nog med att Simeones gäng börjat göra mål, man håller också tätt bakåt. Något att bygga på framöver.

Tre heta:
1. Alexander Isaks klackmål. Ja, nu kanske jag plockat på mig mina svenskglasögon men visst är det kul med en svensk som briljerar i La Liga? Visst, han kan försvinna lite väl mycket ur vissa matcher men hans debutsäsong i världens kanske bästa liga har varit imponerande. 16 mål har 20-åringen gjort i samtliga turneringar, inget dåligt debutfacit.

2. Katalansk utdelning på östkusten. FC Barcelona har mestadels fått en del kritik de senaste veckorna men mot Villarreal, som varit fantastiska sedan uppehållet, fick man maximal utdelning. Luis Suárez fortsätter att visa varför han behövs i klubben och spelet stämde för det mesta för första gången på rätt länge. Barca visar att de inte gett upp jakten om ligaguldet ännu.

3. Real Valladolids oväntade återstart. Ronaldos gäng har sedan återstarten varit svårslagna. Valladolid har, lite i skymundan, bara torskat en match sedan mars och det var borta mot Atlético med uddamålet 1-0. Ett tidigare nedflyttningshotat lilaklätt lag behöver nu bara ta två poäng för att matematiskt säkra kontraktet.

Tre kalla:
1. Hyckleriet kring VAR. När VAR-beslut ger vinning till sitt eget lag framstår VAR som en magnifik uppfinning. När besluten sedan går emot det egna laget, eller med eventuella antagonister, framstår VAR som helvetets påfund. Marca har visat spelarnas hyckleri kring VAR (se här). Detta hyckleri gäller även ledare och supportrar, ja hela fotbollsvärlden. Ett hyckleri åtminstone jag fått nog av.

2. Garitano och Alavés. Det kom inte som någon överraskning att Asier Garitano tvingades bort från sitt jobb efter ännu en förlust. Alavés har varit ligans formsvagaste lag sedan återstarten med sex förluster på sju matcher. Vi får se vad den tidigare Málaga-managern Juan Muñiz kan hitta på inför nästa säsong, ty denna är redan över.

?3. Espanyols sorti. Ja, nu är det mer eller mindre klart att Espanyol kommer att lämna La Liga och spela i Segundan nästa säsong. Det har inte blivit någon Rufete-effekt och senast föll man mot nästjumbon Leganés i en riktigt tafflig tillställning. Tyvärr verkar det numer vara en vana att lag som något oväntat tar sig ut till Europa säsongen innan ramlar ur La Liga säsongen därpå.


Det sista av Vicente Calderón revs i veckan. Supportrarna fick ta sina sista farväl av den klassiska marken i Madrid.
 

Daniel Jakobssondaniel.jakobsson@svenskafans.com@DanneJakobsson2020-07-07 18:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien