Lagbanner
Omgång 35: Tack och adjö Espanyol – Bale beter sig som en snorunge
Morata gjorde mål för Atlético Madrid men det gav dem inte segern.

Omgång 35: Tack och adjö Espanyol – Bale beter sig som en snorunge

Här är en summering av vad som hände under La Ligas 35:e ligaomgång.

Efter 35 omgångar av La Liga börjar allt sättas på plats. 

Valencia - Valladolid 2-1
Celta Vigo - Atlético Madrid 1-1
Real Betis - Osasuna 3-0
Getafe - Villarreal 1-3
Barcelona - Espanyol 1-0
Eibar - Leganés 0-0
Mallorca - Levante 2-0
Athletic Bilbao - Sevilla 1-2
Real Sociedad - Granada 2-3
Real Madrid - Alavés 2-0


Omgångens match:
Den målrika matchen Real Sociedad och Granada slutade med bortaseger. Det tog Granada nära en Europa Leagueplats. Alexander Isak spelade inte under matchen för sitt Real Sociedad och vilas nog med största sannolikhet till nästkommande omgångar. Vi minns fortfarande hans klackmål från förra omgången. Mycket  på spel under de sista omgångarna.

Tre heta:

1. Det har verkligen glänst om Villarreal sedan uppehållet. Sett endast till resultaten efter det skulle de gula ubåtarna ligga tvåa i ligan. Nu jagar de den åtråvärda Champions Leagueplatsen som just nu är Sevillas. Det blir ett hårt race in i sista omgången om den platsen.


2. Sevilla har grepp om Champions Leagueplatsen och tog en tung seger mot Athletic Bilbao på San Mames. Laget har inte förlorat sedan omstarten. På 17 säsonger har Sevilla spelat i Europa League eller Champions League 16 gånger. Det facitet rår inte ens några av de största klubbarna på.


3. Ander Barrenetxea var planens gigant när Real Sociedad hemmaförlorade mot Granada. Barrenetxea ägde sin kant och missade typ inte en enda passning. Basklaget hade varit värt att vinna endast för hans insats.



Tre kalla:

1. Espanyol förlorade mot Barcelona i derbyt och är därmed inte längre ett La Ligalag nästa säsong. Många gånger har klubben legat dåligt till men har ändå lyckats klarat sig kvar. Så blev det inte i år. Nu lämnar klubben högstaligan för första gången sedan 1994.

Flera av spelarna lär dock bli kvar i La Liga fast i andra klubbar, Raúl de Tomás till exempel.


2. Gareth Bale beter sig mer och mer som en snorunge i Real Madrid. Under matchen mot Alavés satt han på läktaren och demonstrativt drog ansiktsmasken över ögonen och tittade inte på sina lagkamrater.


3. Diego Simeone och hans Atlético Madrid mäktade med ett oavgjort resultat mot Celta Vigo. Nu ligger laget på tredjeplats men kan bli av med Champions Leagueplatsen om det vill sig illa.
  La Ligatabellen:

Jens Kassnert@JensKassnert2020-07-11 19:30:00
Author

Fler artiklar om Spanien