Lagbanner
Omgång 37: Real Madrid ligamästare – två profiler lämnar La Liga
Zinedin Zidane hyllades av Real Madridspelarna efter klubbens 34:e ligatitel.

Omgång 37: Real Madrid ligamästare – två profiler lämnar La Liga

Här är en summering av vad som hände under La Ligas 37:e ligaomgång.

Ligan är avgjord. I alla fall är de två första och de två sista platserna spikade. Resten är i stort sett "up for grabs" inför den sista omgången.

Omgång 37:
Eibar - Valladolid 3-1
Athletic Bilbao - Leganés 0-2
Barcelona - Osasuna 1-2
Celta Vigo - Levante 2-3
Getafe - Atlético Madrid 0-2
Mallorca - Granada 1-2
Real Betis - Alavés 1-2
Real Madrid - Villarreal 2-1
Real Sociedad - Sevilla 0-0
Valencia - Espanyol 1-0


Omgångens match:
Målrikaste matchen för omgången stod Celta Vigo och Levante för. Celta Vigo med kniven mot strupen hade mått bäst av att vinna denna match men lyckades inte med mer än en kvittering till 2-2. Det räckte inte då gästerna även satte trean. Överlägset bäst på plan var den 25-åriga yttermittfältaren Enis Bardhi. Han stod även för matchens två första mål.

Tre heta:

Alavés säkrade La Ligakontraktet efter bottenmötet med Real Betis. Alavés vann matchen trots att Real Betis dominerade matchen. De hade helt enkelt mer att spela för. Nedanför strecket slutar däremot Mallorca som lämnar La Liga för denna gång.


Derbystorebror. Atlético Madrid har på de 17 senaste mötena mot Getafe gjort 33 mål och släppt in noll! Ett fint facit för Diego Simeone som kan se lokalrivalerna som lite av ett drömmotstånd.


Real Madrid vann ligan för 34 gången när de besegrade Villarreal med 2-1 på hemmaplan. Det resultatet räckte oavsett vad det blev i övriga matcher.


Quique Setién och Barcelona går väl skilda vägar nu?

Tre kalla:

Barcelonas ”fall”. Katalonerna var tvungna att vinna mot Osasuna samtidigt som Real Madrid behövde tappa poäng mot Villarreal för att ha en chans på ligatiteln. Men Messi och hans lagkamrater föll inte ens med flaggan i topp. En usel insats i säsongens sista hemmamatch ledde till att Osasuna på stopptid slog in segermålet. Därmed förlorade Barcelona för första gången på Camp nou denna säsong.


Quique Setién kan omöjligt bli kvar som tränare för Barcelona nästa säsong. Att Barcelonas president sagt att han ska leda laget ”no matter what” kan endast förklaras med att inte göra något som skulle skaka om laget innan ligatiteln var körd. Nu har förutsättningarna ändrats. Det är ju inte första gången en president gjort liknande uttalanden för att någon dag senare komma med ett rivet kontrakt till vederbörande.


La Liga blir två stora profiler fattigare nästa säsong. Det handlar om Bruno Soriano och Santi Cazorla som bägge meddelade att de slutar med fotbollen. Det kommer bli tomt utan dessa solstrålar på planen. Tack för alla fina upplevelser.

Ligatabellen:

Jens Kassnert@JensKassnert2020-07-19 13:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien