Lagbanner
Pelé hejar inte på Santos FC
Pelé som han oftast förblivit känd, iförd en Santos FC-tröja.

Pelé hejar inte på Santos FC

Vid 79 års ålder avslöjar legendaren, som i princip spelade hela sin karriär i brasilianska klubben och där slog igenom, att han hejar på ett annat lag.

Pelé, av många ansedd som den bäste genom tiderna, med namnet Edson Arantes Do Nascimento, avslöjar i tidningen Perfil att han inte hejar på Santos FC, från São Paulo, vilket vore naturligt att tro. I stället hejar Pelé på CR Vasco da Gama från Rio de Janeiro.

- De flesta av mina vänner och min faders vänner hejade alla på SC Corinthians Paulista, Bauru Atlético Clube eller Esporte Clube Noroeste, men de flesta var corinthians-supportrar. Och jag vet inte varför jag hamnade hos Vasco da Gama. Jag började gilla Vasco och jag blev vasco-supporter, utvecklar Pelé i Pilhado på Youtube.


Pelé gör mål mot Sverige i VM-finalen på Råsunda 1958.

Pelé spelade i Santos FC från 1956 till 1974, i princip hela den tid som han regerade på fotbollstronen, och gjorde 638 matcher och 619 mål. För CR Vasco da Gama spelade Pelé en endaste vänskaspsturnering 1957 på Estadio Maracaná i Rio de Janeiro. Det blev endast tre vänskapsmatcher i Vasco för Pelé men den turneringen sköt honom till landslaget där han med Brasilien vann VM i Sverige 1958 och internationell berömmelse.

Pelé kan vid ålderns höst kosta på sig att vara extra tydlig:

- Och för att ni ska minnas det, jag hejar på Vasco.

Pablo Lizama Farias2020-04-02 19:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien