Lagbanner
Pepsico storsponsrar UEFA:s damfotboll till 2025
FC Barcelona Femení och Olympique Lyonnais i semifinalen i Womens Champions League, där fransyskorna vann.

Pepsico storsponsrar UEFA:s damfotboll till 2025

Läskedrycksjätten, sedan 2015 huvudsponsor av männens Champions League, skriver nu exklusivt avtal med UEFA:s samtliga damturneringar, vilka blivit villebråd för sponsorerna.

Trenden med att damfotbollen lockar till sig allt mer ekonomiskt värdefulla sponsorer fortsätter. Nu kliver läskedrycksgiganten Pepsico in som huvudsponsor för UEFA:s damfotboll till 2025. Ekonomiska villkoren för femårskontraktet har inte avslöjats men avtalet gäller Womens Champions och UEFA League, U19, U17 samt five-a-side.

- Under de senaste fem åren har Pepsico varit en nydanande och inflytelserik medlem i UEFA Champions League och vi söker utnyttja denna energi och erfaremhet för att föra damfotbollen till nya höjder, sade Guy-Laurent Epstein, UEFA:s marknadsdirektör.

Det blir inte en förlängning av befintliga avtalet mellan Pepsico och männens Champions League, vilken gäller till 2021, utan ett exklusivt avtal för damfotbollen. Pepsico har sponsrat UEFA:s herrfotboll sedan 2015. Förra året klev Nike och Visa in i damfotbollen då UEFA för första gången bröt upp männens och damernas sponsoravtal till att gälla var för sig med syfte att värdera upp damfotbollen. Samt sponsorintäkterna, naturligtvis.

Snarast på tur i damagendan står dagens final klockan 20.00 i Champions League i San Sebastián mellan tyska VfL Wolfsburg och franska Olympique Lyonnais.

Pablo Lizama Farias2020-08-30 11:30:00
Author

Fler artiklar om Spanien