Lagbanner
Så slutar La Ligasäsongen 2020-2021
Real Madrid stod högst upp i sluttabellen förra säsongen. Hur slutar denna – vi vet!

Så slutar La Ligasäsongen 2020-2021

I helgen startar La Ligasäsongen igen och det känns som att den förra just tog slut. Spanien tippar i vanlig ordning utgången av ligan och tror att den slutar så här.

Det är alltid lika svårt att sätta rätt lag på rätt plats över en säsong. Ser vi till vinnare, Europaplatser och nedflyttning var vi i Spanienredaktionen inte helt ute och cyklade förra året även om vi bommade vinnaren. Där stack vi ut hakan och tänkte oss att titeln skulle till ett annat Madrid istället. Så blev det såklart inte. Real Madrid gjorde en kanon säsong.

Bland Europaplatserna fick vi in fem av sju lag. Det var Granada som lurade alla och stod även de för en fantastisk säsong. Sedan trodde vi lite mer på Valencia än vad som blev fallet och har varit under en tid. Aldrig lär vi oss.

Att åka ur tog vi faktiskt två av tre, Mallorca och Leganés. Däremot inte Espanyol, tråkigt att de lämnat La Liga.

Totalt skrapade vi ihop… (trumvirvel).. TVÅ RÄTT! Det var Barcelona (2:a) och Real Sociedad (6:a).

Nu dubblar vi upp
Då så, nog om förra året. Nu blickar vi fram emot en ny spännande säsong där mycket kan hända. Det har inte direkt varit harmoni i samtliga lag under sommaren om man säger så. Lite mer om det i kommentarerna under denna säsongs tabell.

Vi siktar på fyra rätt i årets ligatippning – det ska vi nog fixa.

Spanienredaktionen tror att La Liga 2020/21 slutar så här:

1. Real Madrid 
2. Barcelona 
3. Atlético Madrid 
4. Sevilla
---------------
5. Villarreal
6. Real Sociedad
7. Valencia
---------------
8. Athletic Bilbao
9. Getafe
10. Real Betis
11. Granda
12. Valladolid
13. Levante
14. Osasuna
15. Celta Vigo
16. Alavés
17. Eibar
----------------
18. Huesca
19. Cadiz
20. Elche

Kommentarer:
Soroush:
Säsongen 20/21 kommer tveklöst vara ett unikum där samtliga lag utan undantag först och främst kommer att tänka på ekonomin med nästintill obefintliga förstärkningar. Tabellen toppas av regerande mästarna Real Madrid som även utan nyförvärv sitter på en trupp med väldigt mycket outnyttjad potential där bredden kommer att visa sig vara avgörande. Jag tror nog att det här blir säsongen där generationsskiftet hos marängerna slår ut på riktigt med många unga spelare som axlar de stora rollerna. Bakom de befinner sig Barcelona som efter en sommar tycks få behålla Messi, även om klubben i stort står på ruinens brant kan jag inte låta bli att se något positivt hos Koemans pragmatism som emellanåt saknats bland klubben ideologiska naivitet.

Bland topplagen är det dock Sevilla och Villarreal som jag kommer följa närmast. Sevillas lagbygge ser överlag extremt starkt ut med Lopetegui i spetsen och ett Villarreal med tunga nyförvärv i kombination med Emery som är tillbaka på bekväma jaktmarker kommer att flyga. Det måste också sägas några ord om Valencia, klubbledningen må ha tappat huvudet med flera tunga pjäser som visats bakdörren, men den klubben har alltid en förmåga att göra rätt för sig på plan.

I bottenstriden hoppas jag att Celta håller sig relativt ren och lyckas ladda om till nästa sommar nu när den gyllene generationen lämnat. Överlag ser jag dock att det kommer bli de uppflyttade Segunda-klubbarna tillsammans med Eibar som kommer att slåss för sina liv efter mindre imponerande insatser förra året följt av strama möjligheter att utvecklas på en marknad som redan är väldigt krävande.

Jens:
Real Madrid avslutade på ett strålande sätt och står därmed som favoriter i år igen. Hur hela situationen med Bale kommer att sluta tror jag inte påverkar resultaten i det långa loppet. Barcelona har det riktigt stökigt och får nöja sig med att stå utan titel även denna säsong.

Sevilla tog en tung skalp genom att vinna Europa League och komma fyra i ligan vilket innebär Champions Leaguespel i år. Dessutom har kaptenen Rakitic hittat hem igen. Villarreal kommer att befästa sin position som storebror över Valencia. Så har det verkligen inte alltid varit. Valencia går igenom ett stålbad med ägare och ärkefiende nummer ett, Peter Lim.

Lagen som tog klivet upp i La Liga kommer såklart få det tufft och hamnar i botten. Kan Getafe och Granada hålla i det fina från ifjol kan vi få se dem högt upp i tabellen.

Niklas:
Toppen känns i år hyfsat förväntansfull med ett Real Madrid som avslutade fjolåret väldigt bra och inte känns direkt sämre eller försvagade och säkert kan förstärkas något kanske innan fönstret stänger. Samtidigt som FC Barcelona både har sin dålig fjolårssäsong i färskt minne med det totala magplasket i CL mot Bayern München som nog satte sitt hårt på självförtroendet, lägg till all kaos omkring Messi i sommar och att Luis Suarez lämnar så känns läget utmanande för en gångs skull för FC Barcelona. Dessutom med ärkegrisen Koeman som ny tränare gör att jag tror att denna säsongen blir en rejäl mellansäsong för Blaugrana med en mindre motiverade Messi att sminka över bristerna, en tränare som inte kommer lyfta laget och en rejäl storm i kulisserna rent ledningsmässigt.

Sevilla ser starkare och starkare ut under Lopetegui och har värvat smart i sommar är känslan, vi såg redan förra hösten vilka höjder man har, en svagare vår och sen bra avslutning i somras gjorde att säsongen landade in bra - men jag tror det finns en nivå till här som vi kan få se iår.

Getafe - här tror jag bubblan går ur laget och Bordalas överprestation med laget senaste åren är nog över. Bensinen såg ut att ta slut redan i somras, nu har man en stor generationsväxling dessutom som gör att jag tror man får det kämpigare den här säsongen. 

Botten är svårare att sia om och säga lika mycket om efter en väldigt speciell försäsong och transfercirkus den här sommaren, det är därför rätt så enkelt att kika på trupperna på pappret och där nykomlingarna ser svaga ut och inte haft samma möjligheter denna sommaren kanske att kunna förstärka och se över sina truppbyggen.

Cadiz och Huesca ser ut att va absolut svagaste lagen i ligan och bör va heta kandidater till att sejouren i La Liga blir ettårig denna gången.

Valencia då? Ja det kan bli alltifrån en fjärdeplats om varenda liten pusselbit i det här 10 000 bitars pusslet faller på plats - det kan lika gärna bli en tuff kamp mot att undvika nedflyttning om några småsaker börjar gå utför under säsongen. Truppen är otroligt tunn, stämningen i klubben är otroligt skör - så det kommer krävas mycket medvind, inga skador på nyckelspelare och att Javi Gracia suger ut 110% av varenda spelare om det inte ska bli ett alltmer prekärt läge i Valencia CF.

--------------
Tror du att vi har rätt eller hur tror du att ligan slutar? Kommentera nedan.

SPANIENREDAKTIONEN2020-09-11 15:30:00

Fler artiklar om Spanien