Lagbanner
Säsongsomröstning, mest imponerande: ”En säsong Girona kommer att minnas”
Girona har imponerat mest denna säsong anser läsarna på SvenskaFans Spanien

Säsongsomröstning, mest imponerande: ”En säsong Girona kommer att minnas”

La Liga-säsongen 2023/24 har nått sin ända och det är dags att summera det som har varit. Först ut ser vi hur omröstningen om vilket lag som imponerat mest slutade.

Det har funnits en del lag som stuckit ut resultatmässigt och presterat bättre än vad de flesta antagit på förhand. Omröstningen ”Vilket lag har imponerat mest positivt på dig den här säsongen?” slutade i en överlägsen seger för katalanska Girona som kammade hem nästan två tredjedelar av samtliga röster.

Vilket lag har imponerat mest positivt på dig den här säsongen?
1. Girona 62%
2. Athletic Club 12%
- Annat lag 12%
4. Valencia 10%
5. Las Palmas 2%
- Real Betis 2%

Att Girona skulle utses till det lag som imponerat mest positivt är förstås ingen högoddsare. Få och troligen inte ens de själva trodde nog på förhand att de skulle sluta på en tredjeplats i La Liga och skrapa ihop hela 81 poäng. De kommer för första gången till hösten att spelas Champions League-fotboll på Montlivi. Länge framstod Girona som det enda laget som var kapabla att utmana Real Madrid om ligatiteln men efter en något svagare start på vårsäsongen såg Míchels lag alltmer mänskliga ut. Två av två segrar mot regionsrivalerna Barcelona var förstås skalper värda att minnas i Girona.


Artem Dovbyk vann skytteligan i sin första säsong i La Liga med 24 fullträffar

Spelarmässigt har flertalet spelare vuxit fram till riktiga bjässar under den gångna säsongen. Lagkaptenen Aleix García har varit motorn på mittfältet, Sávio spelade till sig en flytt till Manchester City med sina löpningar och finter, Artem Dovbyk vann skytteligan i storartad stil i sin debutsäsong och hela backlinjen från Eric García till Yan Couto har varit fenomenala. I stort sett samtliga spelare har haft säsonger som varit över förväntan och det är inte alls förvånande att Girona skulle vinna just denna omröstning denna säsong.

På en delad andraplats i omröstningen hittar vi Athletic Club och troligen slutar de tvåa i omröstningen efter att ha spräckt sin långa titeltorka i Copa del Rey. Det var 40 år sedan laget senast vann en så prestigefylld titel. Tillsammans med Athletic slutade kategorin ”Annat lag” som jag tolkar som att det kanske handlar om röster riktade till Real Madrid. Real Madrid var inte med i omröstningen trots att de kanske också presterade över förväntan men målbilden på Real är som vanligt att vinna ligan och eventuellt också Champions League. Därför fanns inte Los Blancos med som ett svarsalternativ i denna omröstning.

Omröstningen pågick mellan 22-24 april på SvenskaFans Spanien-sida. Totalt registrerades 50 röster i omröstningen. De som röstat är de som besökt Spanien-sidan och valt att delta i omröstningen. Det är alltså ni läsare på SvenskaFans som utsett vinnaren i de olika kategorierna.

Håller du med om resultatet eller anser du att fel vinnare har utsetts? Kommentera gärna nedan.

Daniel Jakobssondaniel.jakobsson@svenskafans.com@DanneJakobsson2024-05-29 10:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien