Lagbanner
SdS: ’’Den flygande holländaren fick äntligen testa vattnet’’

SdS: ’’Den flygande holländaren fick äntligen testa vattnet’’

Somos de Segunda går igenom den första omgången av andradivisionen.


Ni som har följt mig på twitter ett tag vet redan hur mycket jag gillar segundan, här finns i min mening det bästa derbyt i Sporting mot Oviedo, den tajtaste striden om upp/ned-flyttning och de bästa historierna. Jag är också helt övertygad om att fler kan förälska sig i denna liga bara man får en liten bakgrund till de olika lagen. Det är det som denna bloggen är tänkt som, en introduktion till segunda division. Vill ni lyssna till texten så finns ett avsnitt om det ute här. Varmt välkomna. Somos de Segunda.
 
Nedan följer en genomgång av den första omgången som spelades i segundan. Skriv gärna i kommentarerna vad ni tyckte om matcherna. Ni kan se höjdpunkter från alla via segundans youtubekanal. Vill ni höra det i ljudformat så finns ett avsnitt om det .


Granada 1 – Albacete 2
Som vi sa i vårt införsnack så tror vi inte helt på den 35 årige tränaren Abascal i Granada och det verkar som att vi hittills får rätt. Granada kändes virriga och som att ingen riktigt där ute förstod vad dem skulle göra. Förstå mig rätt dock de kommer till riktigt bra lägen och borde gjort fler mål denna matchen om det inte var för en storspelande Lizoain men de lägena skapades mer från individuell skicklighet än något annat.
 
Albacetes tränare dock visar på at than vet hur man släcker bränder (utbildad brandman). Inte många som tror på Albacete inför året med den sparsamma satsningen de gjort samtidigt som de förlorat deras bästa spelare men här visar dem hur de har tänkt att hålla sig kvar. De spelar en direkt fotboll via kanterna som funkar. En rolig match att se och ska bli spännande att följa dessa två så olika lag.
 
Mirandes 1 – Cordoba 0
Med ett nästan helt inlånat lag kom Mirandes till start. Basker, Galicier, Katalaner och annat diverse folk skulle nu spela för första gången ihop och ingen visste vad som skulle ske. Det visade sig dock vara ganska bra. I ett 3-5-2 så spelade de en ingen krusidull fotboll som var vägvinnande. Cordoba stod mest och passade bollen i egen backlinje och när de väl fick lägen så fanns en storspelande Raul Fernandez där och räddade exakt allt (speciellt en frispark som var en riktig drömvärvning).
 
Mirandes vann matchen välförtjänt med 1-0 och jag känner mest en glädje. Kul att vi inte kommer ha en slagpåse och kul att följa ungdomarna. Nu snackas det dock om att Mirandes kan få poängavdrag pga sin ekonomi, skit.
 
 
Cadiz 0 – Real Zaragoza 4
Paco Lopez är Paco Lopez och Zaragoza i augusti är Zaragoza i augusti.
 
Är detta tredje eller sjunde säsongen på raken vi ser ett Zaragoza i augusti som ser ut att vara menade för primeran? Ja jag tror nog faktiskt det. Vad är annorlunda nu? Mario Soberon, mannen som ingen riktigt vetat vem det var tills han imponerade i Eldense förra säsongen. Fick nu sin flytt till Zaragoza och 27 år gammal ser han redo ut att erövra världen. Vet ni vad jag vågar faktiskt säga det, denna gubben är en garanti på att Zaragoza kommer att…. Nej nu hör ni hur jag börjar, detta året skulle jag inte hålla på såhär med Zaragoza, jag skulle vara en realist. Jag vet bättre för Maikel Mesa, Giuliano Simeone, Juan Narvaez, Luis Suarez och Alvaro Vazquez har lärt mig att det är såhär det ser ut för att sen gå till helvete. Men nu kanske bara nu så kommer det gå annorlunda?
 
Aja nog snack om det. För Cadiz kan man inte säga så mycket de hade extrem otur och man ser att det kommer ta tid innan Paco Lopez spel sitter men det är okej. Detta laget kommer vara med där uppe och slåss även fast vissa matcher kommer gå såhär, ge det tid.
 
 
Racing de Ferrol 2 – Malaga 2
Eneko Jauregi. Mannen som tog en paus från fotbollen i två år för att sen komma tillbaka och se helt självklar ut. Detta är en striker, detta är en som man säger ’’killer’’, han hugger på allt och har ett självförtroende som den nakna kungen. Nej förra året var det alla roliga mittfältare för Racing de Ferrol men nu blir det all out gammal klassisk striker.
 
Malaga såg ut lite som man hade förväntat sig. De parkerar bussen och kämpar för exakt allt. Otroligt mål av Medina och det är nog lite det som Malaga får gå på. Målvakten i Malaga var dock otrolig. Två räddningar som fick mig att tappa hakan och han visar att det är han som är den stora stjärnan i laget precis som i terceran.
 
Eibar 1 – Castellon 0
Den flygande holländaren fick  äntligen testa vattnet och som dem gjorde det. De kommer direkt upp ifrån terceran, möter ett förmodat playoff lag och ser själva ut som det bättre laget. Jag tror så hårt på denna holländska  revolutionen att det nästan börjar bli sjukligt. Visst dem förlorar här nu men det är också helt okej, kanske till och med bra. De har lärt sig en läxa samtidigt som dem vet att de kan spela ut även de bästa lagen i denna serien. Denna klubben ska uppåt och så även deras argentisk målvakt Crettaz som jag lätt hade kunnat se stå mellan stolparna i la scaloneta om några år.
 
Eibar kan man inte säga så mycket om. De tog det tidiga målet och sen riktade in sig på försvaret. Våran guldklimp, vänsterbacken Hodei Arrilaga, visade återigen att han är en lirare som oavsett vad har en framtid i primeran. Ska bli ruggigt intressant att följa hans framfart denna säsongen. Även bra fingertoppskänsla av Etxeberria som bytte ut Corpas till nyförvärvet Cubero när Castellon började hota lite allt för mycket på den högerkanten.
 
Depor 0 – Real Oviedo 1
Segundabollen var äntligen tillbaka på Riazor och som man har saknat att se dem i segundan. Stämningen var otrolig, spelarna såg hungriga ut och sen släppte de in ett mål efter fem minuter. Detta betydde dock att vi fick se ett Depor som får styra spelet och gå framåt. Det märktes att mycket av kreativiteten framåt denna säsongen kommer gå via Soriano och Yeremay som båda såg ut att passa in perfekt på en hög segunda nivå. Detsamma går dock dessvärre inte att säga om stjärnskottet David Mella som inte alls såg lika självklar ut som i terceran. En förlust som ändå gav mersmak för Depor.
 
Real Oviedo är ett lag som kommer vara med och slåss om uppflyttning och det såg man här. De spelade inte fantastiskt och bjöd på lite väl mycket men de var ändå det bättre laget i min mening. Fortfarande skeptisk till Alemao och vem som ska göra målen i detta laget men aja de bekymren kommer längre fram.
 
Sporting 1 – Levante 2
Kan säga mycket om denna matchen men vill bara skriva en sak för att vara tydlig.
Carlos Alvarez 163 centimeter vänsterfotad 21år. Wow.
 
Racing 2 – Almeria 2
Racing kommer alltid vara Racing. Från att sett ut att gå på moln i första halvlek till att sen falla tillbaka i gamla spår. Det är få lag som kan ta en sån tydlig 2-0 ledningen första 45 för att sen bara falla ihop. Jätterolig match att kolla på men hade jag vart Racing supporter så hade jag rivit mitt hår. Nej blir så frustrerad att även fast de tappade uppflyttning förra året när de bara behövde ta en(!!!) poäng på två matcher så har de inte lärt sig något. Förbluffande.
 
Almeria, vad är det för sjukt lag. Topp toppspelare på varenda position som går på halvfart men ser fortfarande ut att hålla en primera nivå. De kommer vinna denna serien.
 
Burgos 3 – Cartagena 1
Omöjligt att säga om det var Burgos som var bra eller Cartagena under Abelardo som var lika usla som man trodde. Oavsett kul att få se ett Burgos som gick ut för att köra över. Massvis med chanser och vann varenda tackling. Partnerskapet Fernando Niño och Daniel Ojeda är något vi även får hålla utkik efter för 9an och 7an finner varandra helt perfekt.
 
Elche 0 – Huesca 1
Tikitaka renässans med Sarabia fick sin början och som den fick det. För att ha TRIPPELT så mycket passningar som sina motståndare, bränna läge på läge, ha en målvakt som är påväg att ge bort tre mål pga dållig passningsfot och för att sen släppa in ett riktigt skitmål i slutet. Tikitaka. 
 
Det var precis allt man hade förväntat sig för premiären av tikitaka Elche och det är helt rätt sätt att starta på. Elche ser bra ut och låt bara Sarabia fortsätta samtidigt som man hämtar in en riktig 9a som Enric Gallego så kan detta bli bra. Eller det kommer iallafall ge dem en identitet vilket är en vinst i sig. 
 
Huesca, de kommer kämpa, de kommer slåss och det måste ha en drös med tur om detta ska gå vägen. Utan tvekan det laget som nog såg sämst ut denna omgången men då vinner man också sin match.
 
Eldense 2 – Tenerife 1
Låter man en ägare köra över sin styrelse för att själv bestämma tränare så är det precis detta man får. Tenerife var så dåliga att jag på riktigt börjar bli orolig att man kan åka ur. Någon måste snabbt hitta något på ägaren för att få han avsatt och behöva tvångssälja klubben för annars är det nedlagda UD Fuerteventura man möter nästa år.
 
Eldense ska inte be om ursäkt för något. Den uppsnackade tränaren Daniel Ponz Folch visade varför han har fått chansen här i segundan. Hans lag förflyttar bollen bra och man pressar med en intensitet så Tenerife spelarna blir nervösa. Även väldigt kul att Ortuño x 2 styr och ställer. Nej inte denna säsongen heller så kommer detta vara någon slagpåse.

Equipo de la semana

Lizoain (Albacete)

Arrilaga (Eibar) - Postigo (Mirandes) - Martinez (Mirandes) - Luna (Zaragoza)

Alvarez (Levante) - Moral (Oviedo) - S.Ortuño (Eldense)

Ojeda (Burgos) - Jauregi (Racing de Ferrol) - Soberon (Zaragoza)

Hasta La Proxima. 

Paupaudebilbao@gmail.comBaskiens2024-08-23 21:03:00
Author

Fler artiklar om Spanien