Lagbanner
Seger det enda som räknas för Spanien

Seger det enda som räknas för Spanien

Spanien möter Portugal i den sista gruppspelsmatchen i Nations League i en vinna eller försvinnamatch.

Då La Roja förlorade mot Schweiz i lördags samtidigt som Portugal vann går Spanien in i matchen som underdogs. Åtminstone sett till att laget ligger nu ligger efter Portugal och måste vinna mot grannarna för att vinna gruppen. Kryss eller förlust och årets Nations Leagueresa slutar här för spansk del.

Det är något som den spanska tränaren, Luis Enrique, ser som en fördel.

– Vi har ett ypperligt läge att kvalificera oss. Vi ser denna match som en kvartsfinal i Qatar-VM. Det är 90 minuter och vi måste vinna, inte ens lika kommer att räcka. Det är något bra, normalt får du inte många sådana här matcher i en vanlig turnering. Jag är säker på att vi är redo för uppgiften, säger han på presskonferensen under måndagen.

Det iberiska derbyt är alltid spännande och laddat med rivalitet. Framförallt efter att Portugal kommit ikapp Spanien. För det måste jag säga att det till mångt och mycket har gjort. Även om Spanien på pappret har fler spelare på toppnivå och fler spelare att sätta in i ett landslag som håller den kvalitén. På hemmaplan har faktiskt inte Portugal förlorat mot Spanien på de tre senaste mötena. Sådant kan sitta i bakhuvudet under tisdagskvällen.



Luis Enrique har följande spelare att tillgå.

Målvakter
Robert Sánchez
David Raya
Unai Simón

Försvarare
César Azpilicueta
Eric García
Pau Torres
Hugo Guillamón
José Gayà
Jordi Alba

Mittfältare
Sergio Busquets
Marcos Llorente
Koke
Gavi
Rodri
Carlos Soler
Nico Williams
Pedri

Anfallare
Álvaro Morata
Marco Asensio
Ferran Torres
Yeremy Pino
Borja Iglesias
Pablo Sarabia


Spaniens startuppställning i lördagens match mot Schweiz (4-3-3):
Unai Simón
Jordi Alba, Eric García, Pau Torres, César Azpilicueta
Pedri, Sergio Busquets, Gavi
Pablo Sarabia, Marco Asensio, Ferran Torres

Efter det har Luis Enrique fått mycket kritik för att spela spelare som knappt spelat ihop och/eller inte har tillräckligt speltid i sina respektive klubblag. Till exempel har anfallstrion totalt 443 minuter på plan under säsongen 2022-23.

Man behöver inte vara raketforskare för att förstå att Luis Enrique kommer att ställa det absolut bästa laget på benen från start mot Portugal.

Personligen vill jag ha in Koke istället för Pedri på på mittfältet. Gärna att Nico Williams startar på västerkanten istället för Gavi. Då ska man också veta att Gavi ofta är den som ligger bakom mycket av det offensiva spelet från mitten. 

Det hade faktiskt varit kul att se de tre anfallarna som inte startade sist med Alvaro Morata som nia. Yeremy Pino och Borja Iglesias som pigga iglar runt boxen.

Spanien förlorade matchen mot Schweiz efter två insläppta mål på hörnor. Det såg oerhört rörigt ut i markeringsspelet i boxen där de två kortaste spelarna i laget (förutom Jordi Alda då) Eric García och César Azpilicueta är de som tappar sina spelare. Detta måste bli mycket bättre mot Portugal. Vi vet ju vad portugiserna kan ställa till med på fasta situationer.

Hur slutar matchen då? Ja, det vet jag ju inte men jag tror faktiskt inte att Spanien vinner. Det lutar åt ett kryss. (Jag har gärna fel).

Match
Portugal - Spanien
Nations League 
Var: Estádio Municipal de Braga
När: Tisdag kväll 20:45
Domare: Daniele Orsato, Italien
Tips: 1-1
TV: Viaplay
 

Jens Kassnert@JensKassnert2022-09-26 21:38:00
Author

Fler artiklar om Spanien