Lagbanner
Sillykollen: FC Barcelona

Sillykollen: FC Barcelona

Silly Season är i full gång. Det stora internationella övergångsfönstret stänger 31 januari. I en artikelserie i flera delar har vi tagit tempen på La Liga-redaktionerna och kollat statusen i lagen. Vad har man värvat, vad har man tappat och finns det några rykten som snart kan bli verklighet?

Jonathan Aronsson Fält – Barcelona-redaktionen

Hur tycker du att de förvärv som klubben gjort hittills passar in?
Det lär inte hända speciellt mycket i januarifönstret. Yannick Carrasco är väl den spelaren som ser ut att ansluta, som en del av Memphis Depay-affären. En helt okej sådan. En utpräglad vänsterspelare är välbehövligt, Carrasco har höjd och risken är i princip obefintlig i och med att det är ett lån med köpoption.

Vad saknas/vad tycker du behövs? Varför?
Det som saknas är väl egentligen en hel trupp som fungerar. Elvan är i princip klappad och klar, men där bakom finns flera positioner att stärka i form av bredd. Vad gäller spelare för en elva handlar det egentligen om en ”pivote” och en högerback som ska in under kommande fönster. Sergio Busquets ska ersättas, och en utpräglad högerback behövs även om Ronald Araújo och Jules Koundé kan varva där.

Vilken spelare får absolut inte lämna? Varför?
Egentligen hela den nya generationen med Araújo, Gavi, Pedri, Balde, Ansu Fati och så vidare. Men risken är liten. Hade de velat ha tredubbelt betalt hade de nog redan flyttat till Premier League.



Tror du att vi kommer se några skrällförvärv under fönstrets sista vecka? 
 Nej. Det är väl i så fall möjligen ett byte mellan Franck Kessié och Marcelo Brozovic (Inter).

Finns det några rykten som du gärna ser blir verklighet? Vilka/Varför?
Egentligen inte i januarifönstret. Till sommaren är (det någorlunda realistiska) namnet som lockar mest Martin Zubimendi från Real Sociedad.

*Intervjun gjordes innan Memphis Depay lämnade.

SvenskaFans.com2023-01-31 20:00:00

Fler artiklar om Spanien