Lagbanner
Somos de Segunda

Somos de Segunda

En blogg som är tänkt att funka som en guide för alla som vill bli kära i segundan.


Ni som har följt mig på twitter ett tag vet redan hur mycket jag gillar segundan, här finns i min mening det bästa derbyt i Sporting mot Oviedo, den tajtaste striden om upp/ned-flyttning och de bästa historierna. Jag är också helt övertygad om att fler kan förälska sig i denna liga bara man får en liten bakgrund till de olika lagen. Det är det som denna bloggen är tänkt som, en introduktion till segunda division. Vill ni lyssna till texten så finns ett avsnitt om det ute här . Varmt välkomna. Somos de Segunda.
 
Första inlägget är en genomgång lag för lag där jag kort skriver om det jag tycker är det viktigaste att ha med sig inför säsongen. Vi går igenom dem utifrån mitt tabelltips.  
 
1.    Almeria
Laget som de flesta i Spanien har börjat tycka illa om när deras saudiska ägare tog över klubben. Man trodde även att Almeria supportrarna skulle göra det när ägarna tex bytte namn på hemmaarenan från medelhavsspelen till Power Horse stadion. Men nej alla köpte in sig på det och som man sett förut så leder framgång till förlåtelse, även en judas till spelare kan bli ett helgon igen om han bara gör lite mål vilket även händer här.
 
Det är även så Almeria går in i denna segundan, hatad av de flesta och snuskigt rika.
Svårt att välja en tydlig stjärna i detta Almeria men jag väljer ändå Robertone, vart där i fyra år nu och har hela tiden känts för bra för att spela i Almeria. Nu tillbaka i segundan och tror han även denna vändan kommer få motståndarna att se ut som yra höns.
 
Stora snackisen under försäsongen har vart värvningen av Nico Melamed. Espanyol talangen som inte fick följa med upp till primeran men glada är vi för det i segundan då oj så mycket boll denna grabben besitter och som han kan glänsa här. Verkar dock vara lite svårt med Almerias limite salarial så kan dröja tills de fått sålt någon innan deras stora nyförvärv ens kan registreras i truppen men Almeria verkar inte stressa över det. Det talar också om hur mycket kvalite Almeria har i deras trupp just nu. Rent namnmässigt så har vi inte sett ett såhär profilerat lag sedan Villarreal var nere och vände. Kollar man bara transfermarket så är deras trupp värd dubbelt så mycket som tvåan Granada. Segundans dyraste målvaktsköp Luis Maximiano, frejdiga vänsterbacken Alex Centelles, Betis backen många skrek som ett perfekt nyförvärv förra året i Edgar, sambatalangen till mittback Kaiky, megatalangen och OS medaljören Pubill som ryktas bort för 20mil, ex Real Madrid castilla stjärnan Arribas, evighetsmaskinen Baba och ex United talangen Puigmal. Som att inte det vore nog så är det Baptistao, Luis Suarez och Ramazani framåt. Detta laget bara sett till namn är på samma nivå som Real Madrid fast då i segundan. Helt stört detta.
 
För att sen kröna hela laget så har man även en tränare som vart här och tagit upp dem förut nämligen Rubi. Nej det ska mycket till för att Almeria inte ska gå upp. Solklara favoriter för mig.
 
2.    Cadiz
 Staden som är förknippad med skratt, glädje och karneval och då menar jag verkligen skratt då de allra flesta komikerna i Spanien just är från Cadiz. Detta är en stad av glädje och kanske inte riktigt det man tänkte på när Sergio hade dem i primeran då var det mest riskminimering och hoppas att Conan skulle stå pall i målet. Vilket är konstigt för när de gick upp från segundan så hade de ett frejdigt offensivt spel men målet var väl kanske mest att bara att stanna kvar. Nu är det dock tillbaka i segundan och då är det dags för glädje igen.
 
De har släppt två otroliga matchtröjor som påminner om Magicos tid, för er som inte vet vem Magico är så googla Magico Gonzalez och förälska er.
 
Tränaren som kommer in är Paco Lopez, han som älskar anfallsfotboll och var framgångsrik med Granada när han tog dem upp från Segundan. Nu ska han göra samma sak här i Cadiz och jag väljer att köpa in mig på projektet.
 
Deras stjärna är detsamma som deras nyförvärv om ni frågar mig nämligen Ontiveros. Vi som var med när han slog igenom i Malaga har bara suttit och dragit oss i håret sedan dess. Han besitter så extremt mycket boll och flärd men får det aldrig riktigt att lossna. Men nu i retrokläderna så hoppas jag få se  retro Ontiveros igen.
 
Annars så har de förlorat några nyckelspelare som tex Conan men tagit in Burgos målvakt Caro som vart helt sjukt bra. Samtidigt David Gil reservmålvakten som jag tycker alltid täckt upp bra när han stått. Matos kommer också in från Burgos som är en god defensiv back. Sedan i de defensiva leden har man det redan fint ställt med Fali, Chust, Carcelen och Zaldua som alla hade kunnat ha en roll i ett LaLiga-lag.
 
Mittfältet är fullt med kvalité förutom Ontiveros så hybrismannen Sobrino, Nachos brorsa Alex, mannen som bara retar upp folk och tar gulakort Ivan Alejo följt av spelfördelarna Escalante och Alcaraz. Inte mycket att klaga på.
 
Men som vi vet så är det oftast målen som tar en långt i segundan men till och me det har Cadiz. Ramos som var grym när han var i segundan med Lugo och Roger Marti som förut sprutade in mål för Levante. Nej det kommer bli att vissa matcher kanske de förlorar med tre-fyrabollar men de kommer också att vinna med samma siffror. Ska bli så kul att se detta glädjefyllda Cadiz.
 
3.    Real Oviedo
 Klubben som höll på att försvinna helt och hållet när de stod för konkurs men som blev räddade av att de erbjöd alla att köpa aktier i klubben för en billig peng. Alla invånare i staden köpte aktier men även massvis med vanliga privatpersoner utomlands. Detta gjorde så att de överlevde konkurshotet och dem är nu tillbaka på en bra plats då de var 90minuter ifrån primeran förra året.
Nu har de förlorat succetränaren Carrion till Las Palmas men Javi Calleja som har kommit in som ny tränare är ett klokt val. Tränat Villarreal, Alaves och Levante förut och tycker han har gjort det bra. Därför väljer jag också att sätta de såpass högt upp även fast mycket är nytt.
 
Stora stjärnan är Santi Cazorla, även vid 39års ålder så håller han hög klass. Colombatto kolegan på mittfältet kanske inte är lika känd med så jäkla bra han är. Kommer vara otroligt viktig för detta lag som har förlorat en del spelare men även förstärkt bra. Viti är den största förlusten, ytterlöparen som kan löpa ifrån de flesta men nu också dragit till Las Palmas. Även Leo Roman målvakten från mallis som fick sitt genombrott förra året samt pris som seriens bästa målvakt.
 
Alemao nyckelspelare, han som ska göra målen, punkt.
Alhassane är en bra vänsterback från Recreativo.
Dotor på lån från Celta som är en gammal Real Madrid talang som jag tycker lätt håller primeraklass.
Alex Millan värvades förra året men var skadad hela så som en ny värvning. Haissem Hassan som var på lån från Villarreal i Oviedos ärkerival Sportig men nu istället gått från Villarreal till Oviedo, lär bli intressant mottagande i derbyt men man älskar ju också denna typen av övergångar som sätter färg.
 
Överlag så tror jag på Oviedo. Det är ett bra bygge med bevisade spelare och en tränare som jag håller väldigt högt. Enda frågetecknet är vem som ska göra målen om Alemao inte har dagen men precis som konkurshotet så löser dem det.
 
4.     Granada
 Det jag tänker på när jag tänker på Granada är Alhambra och en stadion som blir en allmän bassäng så fort de kommer lite regn. Verkar som att de ska byta ägare nu igen och det mesta känns ovisst. De har den näst dyraste truppen i ligan, otroliga spelare men jag har ändå en ond känsla när det kommer till Granada, känns som för många kockar för denna segunda soppan.
 
Först då de har en ny tränare som jag är extremt skeptisk till. Han är 35 år, spanjor, men har aldrig tränat ett seniorlag i Spanien. Har haft hand om Lugano, Ascoli, Basel och nu senast kommer han från Spartak Moskva som han tog över i 2022. Ja redan här blir man ju skeptisk till Guillermo Abascal och när ni sen ser han på presskonferanser och liknande så blir den bara ännu större. Han känns lite som att han har messias komplex och vette tusan hur det ska gå ihop. Vågat val av Granada men förstår inte varför. De har en trupp som enkelt skulle kunna nå topp 2 men med denna chansning till en märklig tränare så spelar man allt för högt spel.
Kollar vi till spelarna så är det;
Uzuni som gjorde mest mål i segundan förra sejouren
Weissman med massvis med mål i segundan när Valladolid gick upp.
Lucas Boye också perfekt målgörare i segundan.
Tsitaishvilli som kommer in och även han ska göra mål.
Luca Zidane som kanske var den bästa målvakten i segundan förra året
Manu Trigueros så sjukt bra spelfördelare
Allt detta sen tillsammans med de andra så kan det bli sjukt bra samtidigt med stabilitet i backarna Rubio, Insua och Carlos Neva.
 
Jag borde vara positiv här men är skeptisk och det är endast för denna tränaren som jag inte alls tar till mig. Nej jag säger att han kommer köra detta rätt ner åt skogen och sen kommer det vända, som Espanyol förra året.
 
5.     Sporting
De med deras fina akademi som tar fram el guaje fortsätter nu sitt bygge. Kommer från en fin säsong där man slutade femma där anfallaren Otero, mittfältaren och ledaren Gaspar Campos samt baken Jose Angel var bärande.
 
Finns intressanta ungdomar och dessa är kvar. De har fått in en intressant tränare i Albes som bara är 39år men redan hunnit med att ha Valladolid B, Celta B följt av Murcia, Lugo och sen Albacete där han imponerade enormt med ett spännande anfallsspel.
Sporting har köpt in sig på detta och som vi vet så är det så man blir framgångsrik i segundan. Man köper in sig helt och hållet på en tränaren med en tydlig ide och hoppas att det ger frukt som tex Pimenta eller Paco Lopez senast.
 
De har redan en ung trupp som kommer fortsätta ta steg och fått in intressanta spelare som tex Jesus Bernal som det snackas väldigt mycket om efter en fin försäsong och det han gjorde i Racing de Ferrol. Alla tror på Albes och så även jag så därför jag sätter de så pass högt upp. Lite motsatsen till min ide om Granada haha.


6.    Eibar
Lilla Eibar med arenan som har lägenhetshusen precis vid sig. Ikonsik sedan den dagen man fick det i sitt medvetande och varje gång man ser ett reportage därifrån så blir man glad. Förra året var också deras år. De spelade bra, hade rätt typ av spelare med sig och skulle bara ta andraplatsen men förlorade den sedan till Valladolid.
 
Vad händer med Eibar då jo de har tappar typ alla deras bästa spelare förra året målvakten Zidane, högerbacken Tejero, kantlöparen Stoichkov, x faktorn Soriano och kreatören Aketxe som var ligans bästa spelare första halvan. Extremt tunga tapp.  Nu försvinner även deras falskärm betalningar från primeran så dags att börja megafynda igen.
Etxeberria älskar dock detta. Att hitta ungdomar som ingen hört talas om och få de att bli förstklassiga. Han har bevisat det under tiden i Bilbao Athletic, Mirandes och nu även Eibar.
 
Kollar vi hur det ser ut så är det
Carrillo 22 ex Real Madrid
Jorque Pascual 21 ex Villarreal
Athletic talangen Jon Guruzeta.
Athletic talangen Nolaskoain  
Antonio Puertas med erfaren kvalite från Granada
Matheus Pereira ni vet han som gick från Juventus till Barca men egentligen inte gjorde det för 8mil.
Merquelanz som nu är tillbaka i segundan där han kan skina.
Cubero från Racing de Ferrol som imponerade och.
Magunagoitia målvaktslöfte från Amoribieta.
 
Detta kittlar ju och stannar Bautista så… På tal om Bautista, tror nästan allt kommer gå via honom för att bära detta lag framåt. Jag är ändå hoppfull, bra försvar, bra mittfält och stannar Bautista så kan det mesta ske. Samtidigt som de har en vänsterback som jag själv blev helt förtrollad av när de träningsspelade mot athletic som heter Hodei Arrillaga, han såg ut som prime Roberto Carlos och vart en extrem hype kring han sedan dess. Tror faktiskt han kommer ta startplatsen detta året och sen kommer alla snacka om honom. Aupa Hodei.
 
7.     Levante
Laget som jag tror alla blev charmade av när de vare uppe i primeran med Campana och Morales i högform samt ett spel som bländade. Tillsammans med en nyrenoverad arena så såg framtiden ljus ut men det hela fick ett slut då de blev degraderade.
 
Deras vistelse i segundan har inte vart lika spännande där de har blandat och gett och inte riktigt lyckats hitta rätt. Nu har de fått in en ny tränare som gjorde under med Burgos och även vart ass i Spaniens landslag nämligen Calero. Vad gör då Levante för att återigen försöka komma upp till primeran jo de hämtar hem Morales samt Iborra. Det tillsammans med en ung lovande Carlos Alvarez (163cm vänsterfotad mittfältare, dröm) så ser detta riktigt kul ut. Coachen har lyckats med små medel, nu får han två spelare som båda två är av högsta klass och med ungdomen runtomkring så känner iallafall jag mig optimistisk kring Levante.  

8.    Castellon
Laget som startade ett projekt med en galen holländare och nu börjar få betalt för det.
 
Castellon anlitade förra året tränaren Dick Schröder som kom från PEC Zwolle han valde att lämna holland för tredjeligan i Spanien och redan där höjde många på ögonbrynen men det visade sig vara helt rätt. Han kom in och styrde upp hela klubben och Castellon tog plötsligt steget in i den moderna fotbollen. De började spela 3-5-2 eller 3-4-3 med ett snabbt spel och en stark press. De andra lagen fattade inte vad som hände och de blev mästare i överlägsen stil. Spelarna älskade honom och kanske även därför många av dem har stannat för de förstår att Castellon är påväg uppåt. De har tagit in många holländare som tränaren Dick Schröder känner till.
 
En av de mest intressanta spelarna i serien med Van den Belt från Feyernoord, Jetro Willems från Heracles och Mats Seuntjens.
 
Vissa har de nära botten men fattar inte det.eller så har jag bara köpt denna holländska revolutionen med hull och hår men det struntar jag i. Jag tror på detta och det är även därför som jag placerar de så högt upp. Jag är iallafall spänd på att följa Dicken.
 
9.     Elche
Denna klubben som har satt färg sedan sitt ägarbyte och då inriktning på den argentiska marknaden som gav oss Pablo Piatti och Javier Pastore men ändå min favorit Edgar Badia, ni vet han som höll på och gå av efter en match med Barca och då kom Leo Messi fram och fråga om de skulle byta tröja och som den tröjan då flög av man han knappt blinka så stod han redo att ge den till Messi haha.
 
Deras bästa spelare förra säsongen Tete Morente har lämnat för Serie A och efter det fiaskot de gjorde så börjar de nu få känna av den hårda segunda verkligheten. Stjärnan är dock kvar i Nico Castro. Talangen som kom från Messis klubb Newells Old Boys till Genk men blev sen Elche förra året och som han imponerade, tror han kommer passa perfekt under den nya tränaren.
 
Vem är då denna nya tränaren jo det är Eder Sarabia. Han kom lite som en av de mest spännande tränarna i Spanien när han spelade tikitaka med ett nyuppflyttat pankt Andorra. Elche gillade detta och anställde honom för att bygga deras tikitaka projekt och jag gillar det. Man tar in en tränare med en super tydlig filosofi och stöper sen truppen efter det. Truppen de har nu är också perfekt för att spela denna typ av fotboll med tekniska argentinare i Nico Castro och Nico Fernandez följt av passningsskickliga spanjorer som Aleix Febas. Nej Elche har något intressant på gång och om de även ska köra Oscar Plano i en flask nia roll så är det en båt jag gärna sitter i. Tror dock att det kommer ta tid så hoppas dem finner tålamodet.
 
10.  Depor
Äntligen tillbaka i segundan efter att de åkte ner till terceran och behövts slagits mot ekonomsikt stålbad, corona som förstörde deras uppflyttning och domare som inte kunnat stå pall för pressen. Men så förra säsongen blev de överlägsna mästare och är nu tillbaka med ett kokande Riazor. Vilka har de med sig då?
Lucas Perez kommer göra mål då han fortsatt håller en bra nivå. 
David Mella som är en ung talang och som var sterspelare i Spaniens U19 guld kommer vi få skaffa bekantskap offensiv med nummer 3 på ryggen.
Yeremay kanariskt bollgeni och vi vet ju hur mycket Depor älskar dem. Hans pappa spelade också i Depor vilket kanske förklarar varför han valt att stanna kvar i Depor även fast klubbar i primeran vart ute efter han.
Bra nyförvärv i Escudero som var grym i Valladolid. Petxe som misslyckades i Athletic men var grym för Andorra. Soriano tillbaka från lån nummer 10 i Eibar liten kort underbar spelare.
 
Som ni hör så gillar jag detta laget så varför har jag då placerat dem så lågt? Jo tränaren, jag tror inte ett dugg på honom. Imanol Idiakez har vart i segundan förut och där han var skit i Zaragoza följt av Leganes. Kommer försöka parkera bussen och detta laget ska inte vara ett sånt. Detta laget har så mycket mer i sig med bolltrillande genier som vill lira superdepor. Nej denna tränaren tillsammans med Granadas är de två jag tror ryker först.
 
11.  Tenerife
Då har vi kommit fram till sorgebarnet Tenerife. Ni som följt mig länge vet att jag förut bokade bo där i byn Puerto de La Cruz och norra teneriffa har en speciell plats i mitt hjärta därför blir jag då också ledsen för det som sker i klubben och hur den sköts. De har potentialen för att vara uppe i LaLiga men fattar flesbeslut på felbeslut och alla i styrelserummen gör varandra bara tjänster. Näst på tur av skit var när de nu anställda ny tränare. När det skulle hitta en ny tränare så gick de igenom massa namn och strylesen landade sen i ett namn som jag tror var den upphåsade Albes som kändes som ett perfekt val. Men då kommer ägaren in och säger att det iställer ska vara hans kompis Oscar Cano som ska vara tränare. Oscar Cano, en tränare som aldrig fullföljt en säsong i segundan och kommer senast från misslyckande i Depor och att ha skickat ner Sabadell. Visst kan fortfarande finnas en bra tränare där men sättet han också kommer in på är något som fått fansen att vända sig tvärtemot klubben. Det är så dumt skött att jag fattar inte hur de tänker. Men vem vet kanske visar sig att ägaren vet bättre än alla andra och att hans kompis tar Tenerife till primeran men då kanske man också ska fråga sig att varför lägga massa pengar på en styrelse och deras hårda arbete att hitta en ny tränare om man sen ändå bara ska fatta sitt egna buksvåger val.
 
Aja Tenerife förra året var aldrig under hot om nedflyttning eller påväg att hota om uppflyttning. Roberto Lopez, det kreativa geniet är borta. Juan Soriano, väggen i målet är borta. Lagkaptenen har gått i pension och sen då skiten med tränaren.
 
Vilka ljusglimtar finns det då?Dem finner vi i Luisimi, Teto och Waldo som bidrar med kreativitet. Sedan även mannen som älskar CDT och nu även får spela för dem i målsprutan Maikel Mesa. Även sedan tidigare så finns Angel och Gallego där som båda inte är främlingar för att göra mål. Laget har kvalitativa spelare men jag tror inte att Oscar Cano kommer lyckas få ut något av det så därför hamnar dem här.
 
12.  Racing
Äntligen var de tillbaka i segundan och som de kom in i den. Med spelarna Peque och Inigo Vicente så kändes de som att de kunde vinna mot exakt alla vilket de även gjorde men där en dålig defensiv även såg de förlora matcher de borde tagit. De missar på sista matchdagen playoffet men överlag en riktigt bra säsong och jag var spänd på att se vad de skulle hitta på under sommaren. De sålde Peque till Sevilla vilket man förstod skulle ske då han var helt överlägsen men de verkar få behålla Inigo Vicente.
 
Trodde de nu skulle börja satsa och gå för playoff men hittills verkar de ganska nöjda med vad det har. Eller de tar in nyförvärv men känns som de kör ett högt spel med rekryteringen. De tar in Unai Vencedor som spelade i princip själv på ett mittfält mot Barca och briljerade när Athletic vann supercupen men det steg han lite åt huvudet så han spenderade mer tid på nattklubbarna än träningsanläggningen och det är därför han nu spelar i segundan hos Racing. Andra supertalang är Karrikaburu som glänste i Real Sociedads ungdomslag och sågs som den stora nian som äntligen skulle komma fram i Baskien. Athletic bjöd 10mil som La Real tacka nej till och man bara väntade på att det skulle bli landslag för Karrikaburu. Han har fått sina lån men han har sett ytterst begränsad ut där och ska nu göra det i Racing vilket jag känner mig skeptisk till, La Real kanske borde tagit de där 10mil. De tar även in en annan gammal talang som inte fått det att släppa nämligen Andres Martin från Rayo och jag känner mig inte övertygad där heller. Det är inget som skriker nytänk här och det är därför jag sätter dem där jag gör men även för jag tror att Inigo kommer lämna och då rasar det mesta.
 
13.  Zaragoza
Den stora jätten som nu gjort så många säsonger i segundan att jag inte ens kan komma ihåg när de var i primeran sist. Varje år känns det som att man går in med förhoppningarna att detta ska vara deras år och ibland börjar de året då med att vara det överlägsna bästa, laget de vinner alla matcher och är helt ensamma på förstaplatsen för att sen falla ihop totalt och när säsongen närmar sig slutet så är man bara några få poäng från att åka ur. Ni som vill läsa mer om Zaragoza de senaste år rekommenderar jag svenskafans där Nina skriver helt otroligt bra om dem. Därför vet jag inte om denna placeringen är befogad eller om jag bara är trött på att bli besviken av Zaragoza.
 
 
Aja förra säsongen kom klubb legenden Victor Fernández in för att rädda klubb vilket han även lyckades med. Många trodde då att han skulle stiga åt sidan, lämna som en hjälte och låt en ny komma in för att återigen bygga nytt men nej han stannar. De förlorar även deras stora stora talang Frances nästan redan 200 segunda matcher vid 22 år som går till Champions League och Girona. Bra värvningar av ytterbackarna från Villarreal B och Cartagena. Aketxe från Eibar den gamla Athletic talangen som har bolltalang så det räcker och blir över ska bära detta framåt. Det kanske dock är nu, denna säsongen ingen litar på dem som en ikon till tränare, en målspruta i Soberon ch en gammal Athletic talang som ska ta dem tillbaka. Man kan drömma men jag vågar inte lita på detta Zaragoza.
 
14.Cordoba
Ännu ett storlag som gör sin comeback i segundan efter att ha vart på en riktig ökenvandring under 5år. Dem gör det med en tränare som har fått stora lovord efter att ha haft Racing, Algeciras och nu då senast Cordoba. Tränaren är 46 årige Ivan Ania som tydligen ska vara besatt av videoklipp. Förra året i terceran så tog han sig an att få upp denna koloss till klubb igen och det genom ett kortpassnings orienterat lag där man bygger från målvakten framåt och ut på kanterna. Riktigt bra yttrar som slog mest inlägg av alla förra säsongen som anfallaren Casas tyckte om. Deras stora stjärna är Isma Ruiz som har ett förflutit i Granada och de har även gjort intressanta värvningar i en stor anfallare som heter Nikolai Obolskiy som är en kraftfull ryss från Eivissa senast. De har även plockat in Theo Zidane från castilla den resliga innermittfältaren på 193cm ska nu få visa upp sig som sin bror i segundan så det kommer vara intressant. Ska bli spännande att följa Cordoba och deras typ av spel men just nu känns truppen lite för tunn för att de ska kunna göra det på denna nivån men det är kanske också för man inte har sett så mycket av dessa spelare.
 
15.Albacete
Vi har ju talat lite om tränaren som de flesta ville ha nämligen Albes och nu är vi framme vad hans forna gäng los manchegos som de kallas för. De tog in Alberto Gonzalez under förra säsongen gjorde ett otroligt jobb att rädda kvar dem men nu har det lilla han hade blivit borttaget så nu måste mannen som även är utbildad brandman ta och göra ett mirakel igen vilket jag hoppas han gör då jag gillar Alba. Han får det dock inte lätt då de har förlorat massa spelare främst Manu Fuster som gjorde allt i de laget tillsammans med Olaetxea samtidigt som de hade den stabila målvakten Tomas Vaclik där bak men de är nu borta.  Nyförvärven de tar in är också Morcillo som inte gjort något rätt sedan hans ungdomsår i Athletic men där han nu ska ta sista chansen för att få vara en professionell fotbollsspelare och som jag hoppas att de kan få till det. Känns inte som att Alba går in i en osäker framtid men jag sätter hopp till brandmannen.
 
16. Racing de Ferrol
Gillade verkligen Racing de Ferrol förra året där de spelade en vägvinnande fotboll och med fixstjärnor så det kändes som att de skulle gå hela vägen upp. Innan vintern kom, några spelare lämnade och formen dag av lite. Efter säsongen nu under sommaren så har inte transferfönstret vart snälla mot dem, de har nu förlorat 80% av sin startelva allt från målvakten till anfallarna. Carlos Vicente, Iker Losada och Serrano som alla nu kommer spela primerna.  Har ersatt dem med rutin och även några intressanta namn som en 2m serb som spelat på cypern heter Aleksa Puric som nu då ska till norra galicien och spela fotboll, Eneko Jauregi anfallare 28år som gick i pension för något år sedan men nu är tillbaka  och ja fler som har en speciell historia. Gillar verkligen denna klubben så hoppas att detta är gömda stjärnor och att de går bra för dem igen
 
17.Burgos
 De med den minsta truppen förra året då de ibland endast hade 3-4 spelare på bänken och nu har de sålt ännu fler men inte ersatt dem. Michu den gamla Swansea anfallaren är fortfarande sportchef men känns svårt att göra något med den situationen de är i nu. Även tappat Matos och Caro som vart enormt viktiga. Man får lita på den gamla Villarreal talangen att göra alla målen med det passande namnet Fernando Nino
 
18.  Malaga
Äntligen är det lite positivitet kring Malaga igen efter att de har fått vinna matcher i terceran och sen få ett otroligt avgörande i playoff finalen som gjorde att tusentals människor hälsade dem välkomna tillbaka på flygplatsen vid 04:30. Vi alla vet deras ekonomiska problem men nu efter omstarten så har de börjat satsa på sina ungdomar och försöker med en ny strategi. De gick upp med en grym målvakt och den fantastiska anfallaren Roberto som nu tyvärr har blivit såld. Spelar dock ingen roll då med över 25 000 säsongskort så känner hela Malaga nu en ny kärlek till deras klubb. Stora stjärnan är Alfonso Herreo, målvakten som nog även kommer vara lagkapten. Värvningarna har inte vart wow men de har gjort en bra värvning med Lobete som var bra förra året och samtidigt som de räknar med att Baturina kommer göra målen framåt. Men annars så är det massa unga malaguenos som spelar i laget och som ska ta dem framåt. Jag vill vara positiv till detta men jag tror dem kommer få det svårt. Rutinen finns inte där, de var inte det bästa laget i terceran förra året och lagen runtomkring känns bättre. Hör man på fansen så är de också bara glada för allt sålänge de inte åker ner. Jag tror att fansen kommer bära detta laget med de lokala ungdomarna och att de slutar precis ovanför nedflyttning.
 
19.  Huesca
Ja vad ska man säga. De var skit förra året och de har bara sålt spelare denna säsongen och inte ersatt det med något super exalterande så tror de kommer bli ännu sämre och gör dem det i denna upplagan av segundan så kommer de att åka ut. Förra året var stora problemet att de hade inget framåt med deras bästa målgörare på 6 mål och har i år ännu mindre framåt så vad ska hända nu. Ja vem vet samtidigt som då målvakten har lämnat. Nej jag låter skeptisk och visst de kan kanske åstadkomma ett mirakel igen men just nu känns det som att det är dags för dem att åka ur.
 
20.Cartagena
Studentstaden och den största staden i Spanien som aldrig vart i primeran och fortsätter det såhär så tror jag de kommer få vänta ett bra tag till innan det händer. Calero gjorde ett mirakel med dem förra året och fick sin flytt till Levante men nu ska Abelardo ta över. Ett stort namn men känns som att han har tappat stinget. Laget har blivit sämre än förra året och det är en sämre tränare så ser inte mycket ljus här. Det är dags för dem att göra det de har gjort många gånger förut nämligen åka ur, starta om, gör som Castellon och ta nya tag för att en dag kanske nå primeran.
 
21.Eldense
Det lilla laget som gick upp förra året och lyckades hålla sig kvar. Bara där är det en seger som räcker och blir över. Tyvärr så tror jag att deras dagar redan är räknade. De fick behålla många spelare förra året när de gick upp men nu har de blivit sönderköpta och förlorat halvparten av sina mål med säljet av deras striker Soberon till Zaragoza. De har ersatt honom med en som gjorde det väldigt bra i Nastic Alan Godoy och tillsammans med Ortuño och ett bra försvar så kanske det räcker men jag är skeptisk. Rolig tränare dock som gjort cupmirakel med Unionistas Salamanca.

22. Mirandes
Laget som har levt på bokstavligen lånad tid i såååå många säsonger nu. Varje år så lånar de in spelare från höger till vänster och har en en tränare som är bra på att coacha ungdomar och på något vis så lyckas de vara kvar. De gjorde det med Iraola, med Etxeberria och nu går de till den förre unga italienaren som förut var i Levante ni vet Lisci men jag vette tusan. De har alltid satsat på ungdomar och de spelar en rolig fotboll men nu är de i kris. Just nu kan de inte ens registrera 11 spelare och de har till och med vart tvungna att ställa in försäsongsmatcher för de inte har tillräckligt med folk. De ska låna in ett helt lag innan starten och visst det kan lyckas igen men nu tror jag det är kört. Räddningen tror jag kan vara att de i alla fall har en spelare som besitter en prövad hög nivå i Raul Fernandez som kommer från Granada nu senast. Det känns som att ifall han har en grym säsong och gör fler räddningar än det någonsin var tänkt så kanske det ändå kan gå men då ska också lånen vara riktigt bra. Ja som ni hör det är mycket om och men och lån osv så därför blir de sist.
 
 
 

Paupaudebilbao@gmail.comBaskiens2024-08-21 18:01:00
Author

Fler artiklar om Spanien