Lagbanner
Spanien behöver hitta målet igen
Spanien vill se måljubel mot Nederländerna.

Spanien behöver hitta målet igen

Spanien går in i en landslagsvecka där tre matcher ska spelas. Först ut – träningsmatch mot Nederländerna.

Kvällens träningsmatch mot Nederländerna inleder en intensiv vecka för det spanska landslaget varpå Luis Enriques lag sedan ställs mot Schweiz och Tyskland i Nations League. Spanien leder Nations League A, grupp 4 med en poäng före Tyskland och Ukraina. Detta efter att ha vunnit två matcher, spelat oavgjort en och förlorat en.

Enrique tog ut en 25-mannatrupp till denna vecka:

Målvakter:
Kepa Arrizabalaga, David de Gea, Unai Simón

Försvarare:
Sergi Roberto, Jesús Navas, Sergio Ramos, Eric García, Pau Torres, Iñigo Martínez, José Luis Gayà, Sergio Reguilón

Mittfältare:
Rodri, Sergio Busquets, Fabián Ruiz Peña, Sergio Canales, Mikel Merino, Koke, Marcos Llorente,

Anfallare:
Adama Traoré, Dani Olmo, Ferran Torres, Gerard Moreno, Alvaro Morata, Ansu Fati, Mikel Oyarzabal.

Efter uttagningen blev underbarnet Ansu Fati skadad och Marco Asensio ersätter honom. Héctor Bellerín ersätter också Jesús Navas. Alvaro Morata får återigen chansen efter att de fått stå åt sidan i Enriques lag. Sedan debuterar Marcos Llorente seniorlaget. Kul att se att Koke är tillbaka i truppen efter två års frånvaro.

Prestigefullt möte
Matchen mot Nederländerna hade potential att kunna bli spännande men för Spaniens del betyder Nations Leaguematcherna mer och ikväll lär nog fler spelare luftas för att komma in i spelet. Räkna inte med att Spanien går för fullt i denna match även om det såklart är prestigefullt att slå Nederländerna. Det viktigaste för Spanien är att hitta målet igen.

Spanien vann som bekant sitt VM-guld mot Nederländerna 2010 i Sydafrika men efter det tog ”the Oranje” ordentlig revansch på La Roja och vann i Brasilien-VM 2014 med 5-1 och i en träningsmatch efter det med 2-0.

I de senaste tolv mötena mellan lagen är det oerhört jämt. Nederländerna har vunnit sex matcher och Spanien fem. En match har slutat oavgjord. Nederländerna har gjort 18 mål och Spanien 17.

Frank De Boer tog över det holländska landslaget i september och ska försöka att vinna sin första match. Hans facit hittills är en förlust mot Mexiko och kryss mot Bosnien-Herzegovina och Italien. Även för Nederländerna väntar viktigare matcher i Nations League.

Förvänta er ingen tokintensiv match trotsallt. 

Matchfakta:
Nederländerna – Spanien
11 november kl. 20:45
Arena: Johan Cruijff ArenA - Amsterdam
Domare: Davide Massa (ITA)
TV: Cmore
Tips: 1-1

Jens Kassnert@JensKassnert2020-11-11 11:30:00
Author

Fler artiklar om Spanien