Lagbanner
Spanien kan ta stort kliv mot gruppsegern
Underbarnet Ansu Fati kan mycket väl avgöra matchen mot Schweiz.

Spanien kan ta stort kliv mot gruppsegern

Spanien står som favoriter att vinna både Nations Leaguegruppen och lördagskvällens motstånd mot Schweiz.

Luis Enriques landslag tar emot Schweiz på Estadio Alfredo Di Stefano i Madrid under lördagskvällen. En match Spanien ska vinna på pappret. Och även i verkligheten även om motståndet inte helt kan räknas bort.

Tidigare i veckan träningsspelade Spanien mot Portugal i en mållös match. Faktiskt den första matchen på över fyra år som Spanien inte gör mål i en match. Senast Spanien gick mållösa var den 27 juni 2016. Alltså 1 567 dagar sedan. Det ska inte upprepas i matchen mot Schweiz utan La Roja kommer att göra minst ett mål. Spanien har heller inte förlorat i Madrid sedan 1987 mot England och senast Schweiz var på besök i huvudstaden blev det faktiskt 2-2. Men det var i VM-kvalet 1957.

Spanien är även obesegrade i 13 raka matcher (10 vinster och 3 oavgjorda) och har öppnat detta års Nations League med att spela 1-1 mot Tyskland och sedan krossa Ukraina med 4-0. 

Att Spanien nu har allt i egna händer summeras kort och gott genom att Schweiz tog en tung skalp då de också kryssade mot tyskarna och ställer på så sätt Spanien i pole position i grupp 4.

Inför matchen säger Spaniens förbundskapten Luis Enrique att Schweiz förtjänade mer i de inledande matcherna av gruppen. Detta trots poängen mot Tyskland. Alplandet förlorade den första matchen mot Ukraina med 2-1 och huserar därmed sist i gruppen. 

- Schweiz är ett bra lag som kan kan sätta press på motståndet. Vi måste spela på vår bästa nivå för att sätta dem i problem, säger Enrique till UEFA.com.

Han tillkännager också att hans lagutagning kan ge Spanien många valmöjligheter när det kommer till det taktiska spelet.



Spanien kommer till matchen med ett utvilat lag och kan ställa det bästa tänkbara laget på benen under lördagens match. Men eftersom Ukraina är ett större hot som skrällag kommer Luis Enrique med stor sannolik inte spela 90 minuter med samtliga tunga pjäser i denna match. Det kan öppna upp lite men trots det ska La Roja kunna städa av Schweiz på resan mot att vinna gruppen.

Här är spelarna i truppen:
 


Spanien - Schweiz
UEFA Nations League, League A, Group 4
När: Lördag 10 oktober, klockan 20:45.
Var: Estadio Alfredo Di Stefano, Madrid.
Domare: Ali Palabiyik (Turkiet).
TV: TV4.
Tips: 2-0, (mål av Ansu Fati och Ferran Torres).

Vamos Campeones!

Jens Kassnert@JensKassnert2020-10-10 00:30:00
Author

Fler artiklar om Spanien