Spaniens reservtrupp körde över Litauen

LEGANÉS. Efter covidutbrott i det spanska A-landslaget skickade man istället U21-landslaget till Leganés för att spela mot Litauen. Detta i en match där La Roja (Rojita) visade full kontroll och kunde vinna enkelt.

Efter coronafall i det spanska A-langslaget valde förbundet att inte skicka någon av spelarna till träningsmatchen mot Litauen på Butarque-stadion i Leganés. Istället var det spelarna från U21-landslaget som fick avbryta semestern som man inledde för endast sex dagar sedan och hoppa in i A-lagets namn.

Spanien inledde bäst och det dröjde inte ens en minut innan Braga-anfallaren Abel Ruiz stod för matchens första avslut, dock utanför den högra stolpen. Efter drygt två minuter kom det andra avslutet som täcktes ut till hörna. Efter att ha missat de två första avsluten brukar man säga ”tredje gången gillt”, och det var även så det blev för Spanien. På den efterkommande hörnen föll bollen ner framför fötterna på Hugo Guillamón vid straffpunkten och Valencia-spelaren placerade in bollen till höger om målvakten och kysste det spanska emblemet – 1-0 efter tre minuter spelade. Guillamón som för övrigt fick lämnade pluggande för tillfället och spela för landslaget, detta då han har tenta i biomedicinsk ingenjör imorgon på universitetet i Valencia.

De kommande 20 minuterna skulle vara fyllda med bolleinnehav för spanjorenrna samtidigt som Litauen fick satsa på långskott som träffade den tionde bänkraden på den värsta läktaren. I minut 24 kom Spaniens andra mål. Roma talangen Gonzalo Villar hittade Brahim Díaz till höger i straffområdet. 21-åringen fick en fin träff på bollen och såg den segla in i den vänstra delen av målburen. Med endast 25 minuter spelade skulle Spanien få chansen att göra sitt tredje mål – detta på straff.

Abel Ruiz lyckades dock inte övertygade motståndarnas målvakt och straffen som gick lågt till vänster hamnade i målvaktens famn. Detta var för övrigt den tredje raka straffen som det spanska landslaget missade, efter de två raka missarna av Sergio Ramos mot Schweiz.

Spanien fortsatte att pressa och skulle få flertalet lägen under de sista mintuerna av den första halvleken. Dock hade Abel Ruiz inte siktet lika bra inställt som i början av matchen och efter en fin räddning av motståndarnas målvakt och ett skott över ribban var resultatet fortsatt 2-0 i halvlek.

Den andra halvleken skulle börja som den första, La Roja (Rojita) hade övertaget och i minut 54 skulle 3-0 komma. Fullträffen kom på frispark där Juan Miranda skruvade bollen med vänsterfoten över muren. Det första målet på frispark för det spanska landslaget på nästan fyra år.

Efter att ha dominerat den första timmen av matchen drog Spanien ner på tempot. Dock var man inte klara med målskyttet. Med dryga kvarten kvar skulle Javi Pujado göra iberiernas fjärde mål. Efter en soloraid i offensivt straffområdet fick Espanyol-spelaren på ett hårt avslut till höger i målet, otagbart för målvakten.

De sista femton minuterna var en transportsträcka för de båda lagen och Spanien får med sig en vinst i en match som spanjorerna egentligen inte ens ville spela.

Alexander IvanovskiAlexander.Ivanovski@svenskafans.com@Ivanovski__2021-06-08 22:20:00