Lagbanner
Spanienredaktionens julkalender – lucka #12

Spanienredaktionens julkalender – lucka #12

Spanienredaktionens julkalender fortsätter för året som varit 2021, idag ska vi prata om en ny ledstjärna i den spanska huvudstaden som i vakuumet lyckats ta nästa kliv, nämligen ingen mindre än Karim Benzema.

Jag kan inte komma ihåg vilken match det var, det spelar egentligen ingen roll, Real Madrid skulle in för halvtidsvilan. Bland spelarna som kliver av planen ser man ett Karim Benzema som satt armen runt Rodrygo, de går av tillsammans samtidigt som Benz väldigt tydligt ger den unga brassen instruktioner. Den unga talangen nickar och lyssnar med eftertryck.

Plötsligt slog det mig, det här var Benzemas lag nu, det här var hans tid.

Det här var den ungen som sommaren 2009 anlände tillsammans med Cristiano Ronaldo, Kaka och en hel drös andra spelare som skulle föra huvudstadsklubben tillbaka till toppen. Det var sommaren med storslagna spelarpresentationer för att signalera att Real Madrid var tillbaka. Han var 22 år gammal, hade redan gjort sig ett namn på kontinenten genom prestationerna med Lyon i främst Champions League. 

Just den dagen där han långsamt klev upp på podiet, för första gången iklädd Madrid-tröjan, framför ett hav av fans på Santiago Bernabeu trodde jag inte att han skulle bli kvar snart 13 år senare. Men tiden gjorde honom till en ledare som stod kvar efter att de andra namnen valde att flytta vidare.



Karim Benzema har nämligen under 13 års tid även varit klubbens kanske mest underskattade spelare på plan, målfarlig som bara den men Big Benz största bidrag har alltid varit rörelsen han skapar för sina lagkamrater. Han är inte måltjuven som placerar sig på mållinjen, han är motorn i allt som sker framåt.

De få gångerna klubben fick för sig att testa nytt sa Cristiano Ronaldo ifrån, han insåg värdet i Benz. De stjärnorna som anlände efter honom, främst Gareth Bale, såg tiden hos klubben gå mot ett slut innan honom. Där står han fortfarande, det enda som är konstant i en klubb där allting förändras.

Det är glädjande att resten av världen nu lovordar honom på det sättet som Madrid-supportrarna gjort i åratal, det värmer att ha följt utvecklingen som tog den här närmast förskräckta grabben till att vara en tveklös ledare i ett omklädningsrum med många stora personligheter.

Han är redan den utländska spelaren i Real Madrid med flest antal framträdanden någonsin och det mesta pekar på att han kommer kunna kliva upp som klubben nästnästa målskytt genom alla tider, bakom Cristiano, innan tiden hos marängerna är över

Real Madrid har fått sig en modern ikon i Karim Benzema, staden har fått en ny prins.

Soroush Hasanpoursoroush.hasanpour@gmail.com@SoroushHsp2021-12-12 08:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien