Lagbanner
Spanienredaktionens julkalender – lucka #19

Spanienredaktionens julkalender – lucka #19

Spanienredaktionens julkalender 2022 tar er med på spanska fotbollsanekdoter, högt som lågt. Denna lucka kanske går under epitetet lågt. Så pass lågt att den tar plats under en buss.

När Sergio Ramos skrev fotbollshistoria på grund av klumpighet istället för skicklighet. 

En titel kan firas hur mycket som helst. Ibland är det fest i dagar flera med diverse olika drycker inblandade. Ibland är det storslagna parader eller jippon. När Real Madrid vann Copa del Rey 2011 över ärkerivalerna Barcelona efter att en viss Cristiano Ronald gjort matchens enda mål mötte laget fansen på Madrids gator i en bussparad. Sergio Ramos stod i fronten på bussen och höll upp bucklan till fansens glädje. Det var bara det att han tappade bucklan ner på gatan. 



Det kanske inte hade gått så illa om det var för att bussen körde över bucklan också. Ja, ni förstår ju själva vad ett bussdäck gör med en buckla. Ramos utbröt ”Bucklan har fallit”. Ett gäng brandmän fiskade fram bucklan under bussen. Eller delarna av den. Senare under firandet pratade Sergio Ramos med Telemadrid TV station där han fick frågan om firandet på bussen och status på pokalen. Ramos hävdade att bucklan var ok.

Avgör själva: 



Till saken hör att den bucklan som gick sönder hade precis skapats. Den vägde 15 kilo och var 75 centimeter hög. Anledningen att förbundet tog fram en ny buckla var att Sevilla, som vann cupen 2010, bad att få behålla den för att hylla det spanska VM-guldet samma år.

En ny buckla gjordes och nästa gång Real Madrid vann Copa del Rey och planerade en busskortege var klubben lite mer förutseende och tog det säkra före det osäkra. Bucklan knäts fat på bussen för att minimera risken att någon klumpig spelare (läs Sergio Ramos) skulle skapa ny historia.



Detta är sådan anekdot som kommer att leva vidare för evigt. Många kan nog se det humoristiska i det och samtidigt något äkta på samma gång. När man firar så firar man rejält! 

Jens Kassnert@JensKassnert2022-12-19 07:30:00
Author

Fler artiklar om Spanien