Lagbanner
Spanienredaktionens julkalender – lucka #21
Den eviga nummer 21 – David Silva. En av de allra största för spansk fotboll.

Spanienredaktionens julkalender – lucka #21

Spanienredaktionens julkalender 2021 tar er med på anekdoter från den spanska fotbollen, högt som lågt. I dagens lucka hyllar vi nummer 21. Vi pratar alltså om den eviga David Silva.

Vad finns det att säga om David Silva som inte redan är sagt? Kilometervis med textspalter har skrivits om honom i pressen och dokumentära böcker. Men är det egentligen svarta bokstäver på vit bakgrund man vill ha när man tänker på ”El Mago”? I think not.

Jag vill se hans löpningar längs med västerkanten. Hans finter, teknik och rörelsemönster. Hans många inspel, assister och mål. Kanske framförallt mål. Under en period i spanska landslaget var han den aktiva spelare som gjort flest mål och han placerar sig fyra på listan genom tiderna med sina 35 mål på 125 matcher i a-landslaget. Endast David Villa, Raúl och Fernando Torres har gjort fler.

En kort summering av David Silvas karriär låter så här; Slog igenom i Valencia, Gjorde succé i Manchester City. Kom hem till Spanien för spel i Real Sociedad och troligtvis trappa ner på fotbollen. Men lämna oss aldrig, David!

Så. Nog skrivit om den eviga nummer 21. Här kommer en highlight reel:



Ni får en till med risk för viss upprepning.



Evig hjälte i Manchester City. Här är CityTV:s avskedsintervju med David Silva.



El Mago står förevigad utanför Etihad Stadium i Manchester tillsammans med Vincent Kompany. Men jag kommer alltid förknippa honom med Valencia och La Roja.



Det blev lite mycket Manchester City över dessa klipp. Men här kommer den enda ni som gillar spansk fotboll behöver se.


 

SPANIENREDAKTIONEN2021-12-21 07:01:00

Fler artiklar om Spanien