Lagbanner
Spanienredaktionens julkalender – lucka #23

Spanienredaktionens julkalender – lucka #23

Spanienredaktionens julkalender 2022 tar er med på spanska fotbollsanekdoter, högt som lågt. Bakom årets näst sista lucka hittar vi något som passar väl så här dan före dopparedan - jultröjorna!

Ingen har väl undgått det som knappats längre går att ens beskriva som ett fenomen omkring julen, lika säkert som att matchtröjekollektionerna blir alltfler varje år (cashen ska in) så har nu även det här julfenomentet nått fotbollsvärlden - jag pratar såklart om jultröjorna, elller kanske en bättre benämning i de flesta fall åtminstone: ugly christmas sweater.

Låt oss ta en titt på hur några av La Liga lagens jultröjor 2022 och några bubblare - ser ut med en kort bedömning och betyg:

Valencia CF


+++

De valencianska färgerna med svart-vitt-orange gör sig till en relativt neutral jultröja men ändå lite julkänsla. Designmässigt har man inte direkt tagit ut svängarna utan kör ett rätt så säkert och cleant kort. Mest fokus på VCF och mindre på Merry Christmas. Ett minus att man kör texten på engelska dock, mer spansk känsla med Feliz Navidad.

Real Madrid

+++
Real Madrid leker lite med orden och kör en Blanca Navidad - plus för spanskan här. Renen på bilden med en rätt dassig Real Madrid-keps? Nja det känns lite sådär, inte helt classy eller varumärket Real Madrid känner jag. Men tröja i svart med lite vit snö gör det ju ändå till en ganska så neutral tröja att bära i jul utan att sticka ut.

FC Barcelona


++++
En liten vattendelare här må jag säga - pendlar mellan att säga tvåplus till fyraplus. Känns som man kunde använt sina röda och blå färger mer här för att få julkänslan och jultröjakänsla, nu går man i en går nyans, men gillar detaljerna i gult och rött och de stora emblemet på bröstet. Inga krusiduller här - det syns tydligt vem som är avsändaren och detta är en lite mer vuxen jultröja som funkar i fler sammanhang än "ugly christmas sweater contest".

FC Sevilla

+++
Sevilla har ju fägerna för julen med sig så att säga - men landar ändå i en rätt tråkig tröja måste jag säga. Lite vita julgranar och Sevilla FC starkt på bröstet. Nja inget som får det att kittla i ljumskarna för mig direkt.

Liverpool

+
Om Barca ovan va en vattendelare så är ju detta än värre - det skulle kunna vara femplus men jag tycker man helt missar konceptet med jultröja och istället gjort en jultomtekostym av det där den lilla LFC-logga är tryckt minimalt på bröstet. Å andra sidan är man ute efter en jultomte-dräkt och är Liverpoolare - homerun.

PSG

+++
PSG sticker såklart ut här och försöker sig på något slags moderna hipster-tomten som målvakt på sin jultröja. Papa Noel stuket å sidan, så tycker jag det är fina detaljer på tröjan och man utnyttjar verkligen sina klubbfärger bra här och får tröja att verkligen kännas som PSG.

AJAX

++++
Ajax har ju tagit Liverpool-konceptet men gjort det till en jultröja - denna gillar jag! Lägg dessutom på att det är Ajax färger naturligt och att man tydligt ser avsändaren både i klubbemblem på bröstet och nere i botten.

Bayern München

++

Här kommer ju också en vattedelare - är detta ens en jultröja i kategorin? Klart är ju att den känns rätt mycket Bayern över sig - men skulle likaväl (minus snöflingor) vara en Oktober-fest tröja. Jag gillar tröjan i stort och den funkar ju väldigt enkelt att glida in på en julfest med, men missar lite om den ska va med i kategorin jultröja kanske.

Leo Messi / Argentina

++++

Dessa dagarna är det såklart ingen som missade chansen att göra en jultröja av Messi med VM-pokalen. Argentinas färger är där, emblemet för Argentinska landslaget och bra bild på Leo Messi som nybliven världsmästare - alla ingredienser som väl krävs för en bra jultröja? Är man argentinare måste detta ju vara ett klockrent köp!

Niklas Hermansson@Nikche2022-12-23 09:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien