Spanienredaktionens julkalender – lucka #3

Spanienredaktionens julkalender 2021 tar er med på anekdoter från den spanska fotbollen, högt som lågt. I dagens lucka spolar vi tillbaka tiden till den 19:e maj 1996 och vänder blickarna mot Oviedo och en väldigt speciell match.

Den här eftermiddagen i La Liga en vacker majdag 1996 med mötet Real Oviedo mot Real Valladolid är ihågkommen för några olika saker – framförallt så klassas matchen som kanske den mest galna i La Ligas historia någonsin och med historiens sämsta domarinsats signerat Japon Sevilla med visselpipan.

I pausvilan så var ställningen 2-1 till hemmalaget Oviedo som inte hade något att spela för, efter att Japon Sevilla dömt två minst sagt tveksamma straffar åt hemmalaget och en solklar till bortalaget. Tre straffar redan efter 45 minuter alltså – men det här vara bara början på Japon Sevilla-show och en sälland skådad målfest i andra halvlek.

Det började med en ny straff för bortalaget Valladolid och kvitteringen var ett faktum med Peternacs andra straffmål för dagen som resultat. Sen stack Valladolid lite emellan med ett spelmål till 2-3 innan nästa straff kom för bortalget och Peternac med sitt tredje straffmål för dagen – matchens femte straff utdömd av Japon Sevilla.

Det skulle komma ytterligare en straff i slutskedet och Peternac fick göra sitt fjärde straffmål och sitt femte mål totalt för dagen och med fem minuter kvar var ställningen 2-6 på resultattavlan.

Peternac firar ett av sina fem mål med fansen.

Innan krutröken lagt sig hade vi dock fått se ytterligare tre mål – ett för hemmalaget och två ytterligare från Valladolids kapten Mami Quevedo
Slutresultatet skrivs till 3-8 vilket innebar också att Real Valladolid säkrade sitt kontrakt och vi fick se en rekordmatch i antalet utdömda straffar – sex stycken totalt sett, två för hemmalaget och fyra för bortalaget där även Peternac fortfarande håller rekordet för flest straffmål i en match.