Spanienredaktionens julkalender – lucka #9
Minns ni denna cupsäsong där Del Nido alltid bar hatt under cupmatcherna?

Spanienredaktionens julkalender 2021 tar er med på anekdoter från den spanska fotbollen, högt som lågt. I dagens lucka blickar vi tillbaka till en cupfinal där undertecknad var på plats.

19 maj 2010. Klockan är 20 över elva på kvällen och det råder fullständigt kaos på Camp Nou:s ena kortsida. Rödvita flaggor vajar, vilt jubel och galet skön stämning bland Sevillafansen som huserar på den sidan. Jesus Navas har precis tryckt dit 2-0 målet för sitt Sevilla i cupfinalen mot rivalerna i Atlético Madrid. Än är matchen inte slut men målet som gjordes på övertid ser såklart ut att räcka hela vägen.

Jag står mitt i det glädjerus som råder och bara tar in atmosfären. Tillsammans med många de mest aktiva supportrarna som jag sedan en tid tillbaka kallar för vänner kramas vi och skriker ut vår glädje.

När matchen efter några minuter blåses av och det står klart att Sevilla vunnit Copa del Rey 2010 gör vi om allt igen.

Matchen i sig var inte den mest välspelade av finaler. Men att den har etsat sig fast för mig berodde såklart att jag tillsammans med några till från Sevillaredaktionen här på SvenskaFans kunde vara på plats. Förfesten vid Fanzonen innan matchen var riktigt kul och efterfesten på Barcelonas gator är däremot lite suddigare.

Diego Capel hade gjort 1-0 redan efter fem minuters spel. Därefter fanns det chanser åt bägge håll. Och såklart var nervositeten påtaglig. Jag kommer heller aldrig att glömma de tomma blickarna hos Diego Forlan och Agüero i Atlético Madrid efter slutsignalen.

Sevillaspelarna bildade istället ring och pekade mot himlen där Antonio Puerta såg på. Jag gjorde en liten video med highlights från hela finalen efter att jag kommit hem från Barcelona. Håll till godo.