Lagbanner
”Steget större än han förutspådde” – fokus på Ludwig Augustinssons första tid i Sevilla

”Steget större än han förutspådde” – fokus på Ludwig Augustinssons första tid i Sevilla

Sevilla-redaktionens Truls Syde delar med sig sina tankar och åsikter om hur Ludwig Augustinssons första tid i den spanska storklubben har varit.

Efter att ha upplevt fyra turbulenta säsonger med Werder Bremen – där det till slut blev respass från Bundesliga – kände Ludwig Augustinsson att det blivit dags att tacka för sig och påbörja ett nytt kapitel i karriären.

Turerna var många fram och tillbaka innan den tyska klubben till slut gick med på att släppa sin vänsterback till Sevilla. Ett längre kontrakt som sträcker sig fram till och med 2025 undertecknades och den svenske landslagsspelaren kunde äntligen få pusta ut.

Det skulle dock dröja till mitten av oktober – två månader efter sin ankomst – innan han fick debutera för sin nya klubb. Sedan dess har han fått speltid i majoriteten av matcherna, men det oftast i egenskap av inhoppare. Med andra ord har han ännu inte lyckats lägga beslag på en startplats och det återstår att se om han lyckas med det efter årsskiftet när den spanska fotbollen är tillbaka igen efter rådande juluppehåll.

Undertecknad har varit i kontakt med Sevilla-redaktionens Truls Syde, som delar med sig av sina tankar och åsikter om Augustinssons inledande tid på spanskt territorium.

Först och främst, hur ser du på Augustinssons första tid i Sevilla?
- Den har varit tuff för Augustinsson del. Jag tror att steget från nedflyttningsklubben Werder Bremen, där han varit nästintill ordinarie sedan han kom från FC Köpenhamn, till Champions League-laget Sevilla har varit större än han förutspådde. Han har bara startat fyra av de 18 spelade matcherna i La Liga.

Tycker du att han är tillräckligt bra för att vara ordinarie vänsterback i Sevilla?
- Nej, det tycker jag tyvärr inte. Marcos Acuña har varit förstagubbe på vänsterbacksplatsen sedan han anlände från Sporting förra året och har en helt annan spets offensivt än vad ”Ludde” än så länge visat att han har i den rödvita tröjan.

Sett till förväntningarna du hade på honom när han skrev på, anser du att han har levt upp till dem?
- Svår fråga... Jag har hela tiden sett Augustinsson som en backup bakom Acuña ända sedan han anlände i somras. Men när Acuña varit borta på grund av skadeproblem har Augustinsson fått chansen, men inte riktigt tagit den, och nu när mittbacken Karim Rekik tagit platsen ute till vänster har ”Ludde” fått nöja sig med några inhopp. Så på sätt och vis har han levt upp till förväntningarna, men de har inte varit särskilt höga.

Hur hög status skulle du säga att han har bland fansen?
- Väldigt spridda skurar har jag uppfattningen av. En del tycker som mig att han inte tagit chansen medan andra menar på att han inte fått någon chans. När han väl spelat så har han varit okej då han inte gjort bort sig, men kanske inte heller spelat in sig eller närmat sig Acuña. Men han är den första svensken i Sevilla, vilket är kul då det finns många supportrar till klubben i vårt avlånga land.

- Desto bättre har det gått för den tidigare Werder Bremen- och Dortmund-spelaren Thomas Delaney, som värderas relativt högt både av fansen och tränaren Julen Lopetegui. Delaney har även varit en trygg pjäs för Augustinsson i omklädningsrummet då de spelade tillsammans i både Köpenhamn och Bremen.

Slutligen, vad förväntar du dig av honom framöver?
- Jag hoppas och tror att han stannar i klubben även nästa säsong och på så sätt kämpar om en startplats – vilket kommer bli tufft. Men om han kommer tillbaka till den ”gamle Ludde” så tror jag på en bra och vettig konkurrenssituation med argentinaren Marcos Acuña. 

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2021-12-29 12:15:00
Author

Fler artiklar om Spanien