Lagbanner
”Största floppen någonsin” – fokus på Real Madrids säsong och övergångar

”Största floppen någonsin” – fokus på Real Madrids säsong och övergångar

Alexander Ellhar besvarar frågor om Real Madrids säsong och vad som kan tänkas hända i klubben under sommarens övergångsfönster.

En turbulent säsong är till ända för Real Madrid, som inte hade vad som krävdes för att lägga vantarna på en titel. I stället tvingades man se stadsrivalen Atlético vinna ligan.

Under gårdagen blev det klart att Zinedine Zidane lämnar föreningen och en spännande sommar väntar således. Alexander Ellhar på Real Madrid-redaktionen ger sin syn på den gångna säsongen och det annalkande övergångsfönstret.

Hur skulle du vilja sammanfatta er säsong?
- Lite som en berg- och dalbana. Det har verkligen svängt fram och tillbaka. Att man skulle ta sig till semifinal i Champions League och slåss om ligatiteln till sista omgången trodde jag aldrig efter halva säsongen. Då hade jag gett upp ligaracet i alla fall och börjat tänka på nästa säsong. Men Zidane har trollat med tanke på alla skador (över 60 stycken). Tyvärr blev det ingen titel i år och det är ju på grund av att skadorna till slut blev för många. 

Vilka spelare har utmärkt sig i positiv bemärkelse?
- Thibaut Courtois har varit riktigt grym, snacka om at tysta sina tvivlare. Han känns trygg, lugn och sådär svår att göra mål på. Sedan har Toni Kroos och Luka Modric tagit ett enormt ansvar med tanke på truppsituationen och spelat i princip varje match känns det som. Karim Benzema har burit offensiven på sina axlar och förhoppningsvis kan han få bättre hjälp nästa säsong. 

- Eder Militao måste bara nämnas för sin märkliga säsong. Han gick ju från en katastrof och fiaskostämpel till självklar under våren. En häftig resa och till slut har han visat upp det som fick klubben att slänga ut en halv miljard för honom.

Om vi vänder på det, vilka har varit de största besvikelserna?
- Den största är ju Eden Hazard, herregud vilken misslyckad värvning det har varit. Hittills den största floppen någonsin, i alla fall så länge jag följt klubben. Hans skalle verkar inte klara trycket av att spela i Real Madrid. I övrigt har Isco, Marco Asensio och Marcelo inte levererat på den nivå som krävs, tyvärr. 

Vad kan tänkas hända under sommarens övergångsfönster?
- Det pratas ju om att det faktiskt kan hända en hel del, vilket är välkommet. Klubben har inte värvat speciellt mycket de senaste åren och nu borde det vara dags. David Alaba sägs vara klar, vilket är en fin start. Jag är ganska säker på att Kylian Mbappé är på ingång – men blir osäker nu när Zidane lämnar. Offensiv förstärkning är ett måste och det är han eller Håland som det snackas mest om där. 
 
Vilka spelare är aktuella för att lämna klubben?
- Ur denna säsongens trupp känns Isco, Mariano och Marcelo givna. Dock vore det väldigt tråkigt om Marcelo i så fall inte får en ordentlig avtackning efter allt han gjort i klubben. 

- Gareth Bale har ju varit utlånad till Tottenham men kommer med största sannolikhet att lämna klubben. Sedan är frågan vad som händer med spelare som Sergio Ramos som har utgående kontrakt, Raphael Varane och Marco Asensio. Det vore oerhört vågat av klubben att låta både Ramos och Varane att lämna under samma sommar. För mig är det givet att det är Ramos som ska vara kvar i så fall. 

Finns det några specifika spelare du gärna ser ansluta?
- Kylian Mbappé vore ju riktigt fint. Det är dags nu efter alla år av rykten. Jag ser gärna förstärkningar till mittfältet och anfallet då det behövs spets och bredd där. Jag är inget stort fan av Mino Raiola och vill egentligen inte ha honom kopplad till klubben men jag tror att Paul Pogba skulle vara en grym förstärkning. Real Madrid behöver få in lite stjärnglans igen och Florentino Perez kommer att vilja inviga den nyrenoverade arenan med just det.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2021-05-28 12:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien