Lagbanner
Superligan förnekar priset för att lämna är 300 miljoner euro
Joan Laporta, FC Barcelona och Florentino Pérez, Real Madrid, de enda presidenter och klubbar som öppet är kvar i Superligan.

Superligan förnekar priset för att lämna är 300 miljoner euro

Startlånet på 3 250 miljoner euro av JPMorgan, som ska återbetalats över 23 år, kommer ge amerikanska banken åter 6 100 miljoner euro.

Igår kom uppgifter om att priset för att lämna Superligan "inte närmar sig de nio miljoner euro som nämnts", vilket engelska Arsenal FC:s vd Vinai Venkatesham ska ha meddelat i ett supporterforum. I morse uppgav spanska Vozpopuli att priset är 300 miljoner euro per klubb. Det skulle förklara varför ingen av de tio grundande klubbar som sagt de hoppat av Superligan enligt Florentino Pérez inte gjort detta "då ingen betalat för att göra det". Pérez har sedan första avhoppen inträffat hävdat att Superligan fortsatt går vidare.

Vozpopuli hävdar källor nära projektet där bindande kontraktet nödgar envar klubb som vill hoppa av att betala. Enligt källorna ska de 300 miljoner euro ett avhopp kostar sättas i samband med att Superligan planerar ta ett startlån3 250 miljoner euro från amerikanska JPMorgan vilket skulle betalas ut till var och en av grundande klubbarna. Källorna uppger att "projektet Superligan fortskrider så länge dessa klubbar, bundna till varandra genom avtal, inte betalar straffavgiften". Enligt tidningens källor är den höga straffavgiften tänkt att hindra de engelska klubbarna från att hoppa av. Enligt tidningen ska UEFA ha gått med på att försöka kompensera de klubbar som hoppar av Superligan.

Återbetala 6 100 miljoner euro
Nu förnekar Superligan siffran 300 miljoner euro som straffavgift för att hoppa av. Marca hänvisar till egna källor som hävdar siffran är fel. Om siffran är högre eller lägre anges ej.


JPMorgans byggnad i New York, USA.

Tyska Der Spiegel uppger att amerikanska JPMorgan enats med Superligan om att det initiala lånet på 3 250 miljoner euro, att betalas tillbaka över 23 år, kommer återbetalas med 6 100 miljoner euro. Enligt dokument som magasinet kommit över ska detta vara avtalet som de spanska, engelska och italienska klubbarna skrivit under på det 167-sidiga kontraktet. Varje år ska Superligan återbetala 264 miljoner euro, inklusive ränta.

Pablo Lizama Farias2021-04-23 14:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien