Lagbanner
Tomma läktare även i La Liga
Bild från El Clásico häromveckan på supportrar som nu får stanna hemma

Tomma läktare även i La Liga

På grund av coronaviruset kommer de kommande två omgångarna spelas inför tomma läktare i Spanien.

Precis som i Italien har krismöten gällande coronavirusets spridning hållits i Spaniens finaste korridorer. Den spanska regeringen gick under tisdagen ut med nyheten att samtliga matcher i Primera División, Segunda División, Segunda B och Tércera División kommer att spelas inför tomma läktare. Detta gäller primärt de kommande två omgångarna innan nya beslut ska tas. De fyra högsta serierna i Spanien får alltså klara sig utan publik. Så här skrev La Liga själva om nyheten:

I enlighet med information från Consejo Superior de Deportes (CSD), La Liga Santander och La Liga SmartBank kommer matcher att spelas bakom stängda dörrar med start måndag (10:e mars) till åtminstone två veckor framåt.

La Liga kommer att fortsätta att ha ständig kontakt med hälsomyndigheten och CSD för att följa deras rekommendationer och/eller beslut med prioritering på fansens, spelarnas, klubbarnas, de anställdas, journalisternas etc. hälsa, på grund av COVID-19:s hälsorisker.

I flera veckor har La Liga arbetat med alternativa planer i samordning med UEFA att, av hälsorisker, eventuellt skjuta upp matcher och skapa nya planer för när dessa matcher ska spelas.


Detta har alltså ännu inte skett. Än så länge har inga matcher skjutits upp eller ställts in men med tanke på hur det ser ut i Italien är läget osäkert även på den iberiska halvön. På söndag spelas en av säsongens största matcher mellan Sevilla och Real Betis på Ramón Sánchez Pizjuán i Sevilla-derbyt men detta görs alltså i relativ tystnad nu. Mer information lär komma de kommande veckorna.

Daniel Jakobssondaniel.jakobsson@svenskafans.com@DanneJakobsson2020-03-10 14:13:21
Author

Fler artiklar om Spanien