Lagbanner
Transfertempen: ”Vill se Atlético börja spendera pengar nu”

Transfertempen: ”Vill se Atlético börja spendera pengar nu”

Atlético Madrid-redaktionens Filip Kozina Morfiadakis besvarar frågor om den gångna säsongen och vad som kan tänkas hända under sommarfönstret.

Säsongerna runt om i Europa är till ända och vi har nu en lång sommar framför oss innan det till hösten åter är dags för fotboll igen. Till dess har vi ett spännande och intressant övergångsfönster att roa oss med där det som alltid lär bli stor aktivitet.
 
Som en uppladdning inför de många rykten, snackisar och övergångar som det de närmsta månaderna kommer vimla av har vi tagit tempen på flertalet supportrar, för att höra hur statusen i deras favoritlag är och vad som kan tänkas hända under sommaren.

Turen har nu kommit till Atlético Madrid-redaktionens Filip Kozina Morfiadakis – som ger sin syn på den spanska huvudstadsklubbens säsong och kommande övergångsfönster.

Säsongen är nu till ända, hur skulle du vilja sammanfatta den?
- Säsongen kan sammanfattas som en relativt normal säsong, men fansen i Madrid sägs ändå inte vara riktigt nöjda. Det har varit en säsong där vi har tappat poäng mot lagen i nedre delen av tabellen flertalet gånger, men så klart det har inte varit en katastrofsäsong. En tredjeplats i ligan och kvartsfinal i Champions League vilket helt klart är godkänt, men nu vill vi se några förändringar i laget.

Nu är det fullt fokus på övergångsfönstret som gäller. Vad har hänt i din klubb så här långt?
- Än så länge har allt stått still, men ryktena har börjat flöda in genom portarna på Estadio Metropolitano. Det verkar vara många spelare som Diego Simeone har i kikaren. För många av oss vill vi se Atlético börja spendera pengar nu, våra rivaler har redan öppnat plånboken och börjat spendera. Som vanligt så står Atlético Madrid still, men detta år hoppas vi på förändringar. Enligt spanska sporttidningen "Marca" verkar Atlético Madrid ha ögonen på många spelare denna säsong vilket är en stor och positiv nyhet. Den största nyheten som inträffat en så länge är att Luis Suarez har lämnat klubben vilket var ganska väntat men det är ändå ett tungt tapp. Atlético har även sagt nej till förslaget att värva Di Maria, vilket är väldigt tråkigt med tanke på att det är en spelare av högsta klass och det är en spelare som hade kunnat bidragit med mycket.

Finns det just nu några konkreta övergångar på gång?
- Jan Oblaks kontrakt är utgående och det kan vara så att den slovenska muren får lämna denna sommar. Den som har ryktats in är Odysseas Vlachodimos, som är ordinarie målvakt i Benfica. En målvakt som visat framfötterna i årets upplaga av Champions League där han blivit omgångens målvakt samt blivit matchens lirare i ligan flertalets gånger. 

- En annan spelare som även har ryktats till Atlético är Paulo Dybala som precis har gjort sin sista match i Juventus, men just nu är det ett krig och pengar och relationer mellan Atlético och Inter om vem som ska värva "La Joya" från Argentina. Det har även varit lite rykte kring Lautaro Martinez, men det är han eller Dybala som man är ute efter och personligen tror jag Dybala hade passat Atlético Madrids spelstil bättre.

Är det några specifika spelare du önskar se ansluta i sommar?
- Personligen är det Odysseas Vlachodimos. Med grekiskt påbrå har jag följt denna kille väldigt länge. Speciellt i det grekiska landslaget men även på klubbnivå och han är väldigt speciell. Hans prestationer denna säsong har varit tio av tio. Många av er såg nog han när Grekland mötte Sverige i VM-kvalet och han var exceptionell i båda matcherna. Så jag tror verkligen han hade varit ett perfekt val för att vakta stolparna på Estadio Metropolitano.

- Även Dybala hade varit en dröm, att äntligen plocka en stjärna till Atlético Madrid. Jag tror nog att han hade trivts väldigt bra i laget med tanke på att det är ett lag med väldigt många sydamerikaner och hans egen landsman Diego Simeone är kvar som tränare. För att kunna värva Dybala måste verkligen Diego Simeone göra sin del för att locka över argentinaren.


Kommer vi nästa säsong få se Odysseas Vlachodimos vakta Atléticos mål?

Finns det några spelare du hoppas kommer lämna klubben?
- Faktiskt inte, utan jag är nöjd med spelartruppen. Dock finns det rykte om att Renan Lodi är på väg till Newcastle och det hade varit ett stort tapp så det är en transfer jag personligen inte hoppas går igenom. Det finns utfyllnadsspelare som man hade kunnat gjort sig av med, som till exempel Ivan Saponjic. Dessa spelare blir bara en ekonomisk påfrestning för klubben.

Vad krävs under övergångsfönstret för att ni ska överträffa den gångna säsongen?
- Helt klart nya toppspelare. Det krävs förändringar för det har varit väldigt många säsonger med samma trupp. Så det behövs spelare som Dybala eller Lautaro Martinez för att lyfta förväntningar och kvaliteten i truppen. Jag tyckte vi saknade en riktig spetsanfallare denna säsong, det var en trött Suarez och en Joao Felix som inte riktigt var i form. Ett samarbete mellan Joao Felix och Dybala tror jag verkligen hade gett resultat med stöd av Correa. En mittfältare hade även varit behövligt och en spelare i form av Napolis Fabian Ruiz hade passat perfekt i Atlético med tanke på hans spelstil. Så för att bli en lyckad säsong behöver man lägga ner mycket arbete under sommaren och plånboken måste öppnas.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2022-05-29 10:15:00
Author

Fler artiklar om Spanien