Lagbanner
Transfertempen: ”Det känns som något är på gång här”

Transfertempen: ”Det känns som något är på gång här”

Real Sociedad-redaktionens Mikael Billman besvarar frågor om den gångna säsongen och vad som kan tänkas hända under sommarens övergångsfönster.

Säsongerna runt om i Europa är till ända och vi har nu en lång sommar framför oss innan det till hösten åter är dags för fotboll igen. Till dess har vi ett spännande och intressant övergångsfönster att roa oss med där det som alltid lär bli stor aktivitet.
 
Som en uppladdning inför de många rykten, snackisar och övergångar som det de närmsta månaderna kommer vimla av har vi tagit tempen på flertalet supportrar, för att höra hur statusen i deras favoritlag är och vad som kan tänkas hända under sommaren.

Härnäst ska vi höra efter vad Real Sociedad-redaktionens Mikael Billman har att säga om deras gångna säsongen och det kommande övergångsfönstret.

Säsongen är nu till ända, hur skulle du vilja sammanfatta den?
- Den var helt okej, varken bra eller dålig. Vårt försvarsspel funkade riktigt bra under stora delar av säsongen medan anfallsspelet var riktigt dåligt. Det var inte någon av anfallsspelarna som levererade och det var många gånger vi fick förlita oss på att spelare längre bak i banan fick avgöra matcherna. Målvakten Alex Remiro stod för hela 19 nollor under säsongen och det får väl ses som ett gott tecken inför nästa säsong. Fast slutar man på en sjätte plats i La Liga ska man väl kunna kräva mer än +3 i statistiken.

Nu är det fullt fokus på övergångsfönstret som gäller. Vad har hänt i din klubb så här långt?
- Två tunga pjäser har fått lämna då deras kontrakt gått ut. Det är två spelare med mycket rutin men tyvärr är de lite för skadebenägna. Jag pratar om Nacho Monreal och Adnan Januzaj. Hoppas vi kan fylla luckan efter båda två här under sommaren, antingen med nya spelare eller att vi flyttar upp spelare från Sanse.

- Annars kommer det lite rykten var och varannan dag angående spelare in. Senast i raden som jag tror man kan ta på allvar är Cristian Tello från Betis och Dominik Szoboszlai från Leipzig. Annars tror jag många hoppas på att vi kommer knyta till oss Rafinha som var på lån hos oss under våren. Målvakten Remiro skrev kryptiskt på sociala medier att ”vi ses i juli” till honom. 

Finns det just nu några konkreta övergångar på gång?
- Dominik Szoboszlai från Leipzig verkar vara på gång. Ryktet gick att han skulle åka till Baskien och San Sebastian helgen som var. Agenten dementerade dock uppgifterna och sa att han skulle åka till landslagssamlingen under måndagen bara. Det känns dock som något är på gång här.

Är det några specifika spelare du önskar se ansluta i sommar?
- Svarar som vanligt på denna fråga och säger att jag vill att vi ska ta tillbaka gamla spelare som är fostrade i klubben. Det vore ju ganska trevligt att värva tillbaka Alvaro Odriozola från Real Madrid för en billig peng. Han spenderade ju säsongen i Fiorentina och tror inte han kommer få så mycket speltid i ”El Real” nästa år.


Alvaro Odriozola är en spelare som mycket väl snart kan spela för Real Sociedad.

Finns det några spelare du hoppas kommer lämna klubben?
- Nej, inte direkt någon spelare som varit och konkurrerat i startelvan. Det finns några överflödiga spelare som jag tror kanske kommer lämna så som exempelvis Jon Guridi med flera.

Vad krävs under övergångsfönstret för att ni ska överträffa den gångna säsongen?
- Jag tror inte direkt att vi är i behov av att värva någon spelare i dagsläget. Behovet är mer att jobba för att behålla alla. Defensiven sitter bra och i offensiven har vi många långtidsskador som behöver komma tillbaka. Carlos Fernandez borde vara tillgänglig från start nästa år och även Ander Barrenetxea. En viktig pusselbit är också att Mikel Oyarzabal kommer tillbaka så fort som möjligt men vi får hoppas det blir till jul.

- Real Sociedad Sanse åkte tyvärr ur Segunda så det lär bli att vi plockar upp ett par stycken därifrån. Högerbacken Alex Sola är redan klar för a-laget nästa år och jag skulle bli förvånad om inte stortalangen Jon Karrikaburu även blir uppflyttad snart. Där får Alexander Isak en konkurrent till att slåss med om startplatsen.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2022-05-31 14:15:00
Author

Fler artiklar om Spanien