Lagbanner
”Tror absolut inte hans bästa tid kommit än” – fokus på Joao Félix framtid

”Tror absolut inte hans bästa tid kommit än” – fokus på Joao Félix framtid

Filip Johansson delar med sig av sina tankar och åsikter kring Joao Félix tid i Atlético Madrid och vad som kan tänkas hända med honom i framtiden.

Efter att ha slagit igenom med dunder och brak för Benfica hemma i Portugal blev Joao Felix nästa steg i karriären att flytta till grannlandet Spanien där han undertecknade ett långt kontrakt med huvudstadsklubben Atlético Madrid.

Prislappen landade till slut på strax under 130 miljoner euro – vilket gjorde honom till den femte dyraste spelaren i världshistorien. Förväntningarna var givetvis skyhöga på underbarnet, som trots att han vid tillfället inte ens hade fyllt 20 pekades ut som den naturliga arvtagaren till Cristiano Ronaldo.

Två och ett halvt år har nu hunnit passera sedan Félix övergång till Atlético och vi kan konstatera att det inte längre pratas lika mycket om han storhet. Den 22-årige anfallaren har helt enkelt inte lyckats leva upp till de högt ställda förväntningarna och det har börjat uppstå rykten om att han ser sin framtid någon annanstans än i Madrid.

Undertecknad hörde därför av sig till Filip Johansson på Atlético-redaktionen för att få lite mer klarhet i vad som ligger bakom ryktena och hur det egentligen har sett ut för Félix under hans inledande tid i föreningen.

Hur ser du på Félix tid i klubben så här långt?
- Skadefylld. Den unge portugisen har plågats av skador som ständigt har hämmat hans utveckling. Förra säsongen spelade han en halv säsong med en skadad vrist. Sedan har hans prestationer inte matchat den höga prislappen och därav är det förståeligt att Simeone inte litat på honom fullt ut. Samtidigt är det tydligt att han besitter en högstanivå som ingen annan i Atléticos trupp har. Vissa vill få hans tid i Madrid till en flopp, men kan inte bara kolla på siffror, man måste kolla lite bredare då han mer ofta än sällan är bra i matcherna han spelar.

Anser du att han levt upp till förväntningarna du hade i samband med när han skrev på?
- Nej, sett till prislappen har han ju inte levt upp till förväntningarna. Han har haft sina toppar men det har hela tiden saknats en jämnhet i hans spel. Ibland ser man också tydligt hur missnöjd han är med sina egna prestationer, vilket framför allt visade sig tidigare under säsongen då han blev utvisad efter snack med domaren.

Félix uppges vara missnöjd med speltiden och överväger en flytt. Tror du att det finns någon substans i detta?
- Inte alls. Jag läste också sådana rykten veckan innan det senaste Madrid-derbyt, sådana rykten sprids alltid om Atléticos stjärnspelare innan möten mot ärkerivalen. Jag tror inte att han är nöjd med speltiden, alla vill spela så mycket som möjligt, men jag tror absolut inte att han överväger någon flytt. 

Flera Premier League-klubbar sägs vara intresserade. Tror du en flytt dit hade gynnat hans karriär?
- Visst kan man argumentera för att en flytt till kanske ett mer ”offensivt” lag hade gjort honom gott spelmässigt. Dock har vi inte sett vad han skulle kunna uträtta i Atlético där han får vara skadefri och får vara viktig i laget. Jag älskar Félix och tror absolut inte att hans bästa tid i klubben har kommit än. 

Om han skulle lämna Atlético, vilken liga och klubb tror du i så fall hade passat honom bäst?
- Ifall han ändå skulle lämna tror jag att Manchester City hade varit den bästa klubben för honom rent fotbollsmässigt. Rollen som falsk nia i Pep Guardiolas passningsorienterade fotboll hade passat honom bra.

Slutligen, tror du han har potential att bli en av världens bästa spelare?
- Absolut. Kanske inte ända upp på Erling Hålands och Kylian Mbappés nivå, men strax där under.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2021-12-30 11:30:00
Author

Fler artiklar om Spanien