Lagbanner
Utlysning: nya skribenter inom spansk fotboll sökes

Utlysning: nya skribenter inom spansk fotboll sökes

Tycker du om spansk fotboll? Är du intresserad av att skriva på SvenskaFans.com? Då kan det här vara någonting för dig.

Just nu söker vi speciellt skribenter till:

- FC Barcelona
- Valencia CF
- Sevilla FC
- Atlético de Madrid
- Villarreal CF
- Spanska landslaget (herr och/eller dam)

Om du har något annat lag i La Liga som du vill skriva om är du givetvis välkommen att höra av dig om dessa också. Det finns många klubbar som är i behov av nya skribenter. Är du redan skribent på sajten, men vill skriva för ett till lag (eller landslag) som nämns ovan, är du också välkommen att kontakta oss. För mer info om själva ansökan, läs nedan.

Snabb info om lagen:

FC Barcelona
Beskrivning känns överflödig men den katalanska klubben är en av världens absolut största klubbar alla kategorier. Barca har skördat framgångar sedan dess grundande och är en av parterna i världens största individuella ligamatch: El Clásico. Värsta rivalerna är Real Madrid och RCD Espanyol.

***

Valencia CF
Spaniens kanske tredje största klubb har varit på dekis länge och var förra säsongen nära att ramla ur La Liga. Den sovande jätten från den spanska östkusten längtar tillbaka till fornstora dagar. Supporterskaran är som vanligt högljudd på Mestallas sluttande läktare. Spelar stadsderby mot Levante och regionsderby mot Villarreal.

***

Sevilla FC
I södra Spanien, i hjärtat av Andalusien, bultar det vitröda hjärtat hårt för de ständiga Europa League-vinnarna Sevilla. Som en ständig vagel i ögat för de två stora i Spanien levererar Sevilla ofta resultat. Ramón Sánchez Pizjúan bjuder på hög ljudvolym och laget spelar i regel en rolig fotboll. Stadsderbyt mot Real Betis är en höjdare och eftersom många lag i Andalusien ofta tar sig till La Liga blir det en del regionsderbyn.

***

Atlético de Madrid
Diego Simeone och Atlético går numer hand-i-hand och få är så uppeldad vid en fotbollsbänk som Cholo. Atléti sticker upp då och då och utmanar om ligatiteln och det var inte särskilt längesedan man var i Champions League-final. Lokalderbyt mot Real Madrid bjuder alltid på dramatik och heta känslor.

***

Villarreal CF
Den gula ubåten från östkusten har sannerligen gjort sig hemmastadda i La Liga. Från att ha varit något av en klubb i periferin har de gulklädda tagit både Spanien och Europa med storm. Villarreal är likt många andra klubbar i den här listan en ständig utmanare om en Champions League-plats. De stora rivalerna är förstås Valencia.

***

Spanska landslaget (herr och/eller dam)
Det spanska landslaget för både herrar och, särskilt nu senast, damer har skördat stora framgångar under 2000-talet. Förutom de stora mästerskapen som EM, VM och OS deltar landslagen i Nations League och stundom träningslandskamper.

***

Vad ska min ansökan innehålla?
Det finns några saker vi vill veta om dig som söker någon av skribentrollerna på sajten. I din ansökan behöver du inkludera ditt namn, din ålder, din sysselsättning och en motiverande beskrivning till varför du vill börja skriva för det lag du ansöker för. Ålder är ingenting vi stirrar oss blinda på men du bör åtminstone vara 16 år gammal.

Varför skriva på SvenskaFans.com?
SvenskaFans motto är ”Av fans, för fans” och det är detta som genomsyrar hela sidan. Med andra ord är det vi supportrar till lagen som driver sidan framåt och det är vi supportrar som i huvudsak tar del av innehållet. Att skriva på SvenskaFans är ett ideellt arbete och har länge fungerat som en utmärkt plattform för många med journalistiska och/eller fotbollsinriktade ambitioner. Sajten fungerar också som ett sätt för oss supportrar att ventilera vår glädje, frustration, ilska och begär gällande den klubb vi håller oss kär i text.

Tänk också på att man faktiskt inte måste vara supporter till 100% för att skriva om ett lag. Kärleken kan även komma med skrivandet och fotbollstittandet. Så länge intresset och engagemanget finns är dörren till oss på SvenskaFans alltid öppen.
Vi ser fram emot din ansökan! Om du har några frågor eller funderingar kring någonting är det bara att du hör av dig till mejladressen nedan.

Ansökan skickas till:
daniel.jakobsson@svenskafans.com

Daniel Jakobssondaniel.jakobsson@svenskafans.com@DanneJakobsson2023-08-31 18:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien