Lagbanner
Vardagslunk i Kosovo – La Roja har inte råd med några snedsteg

Vardagslunk i Kosovo – La Roja har inte råd med några snedsteg

Efter förlusten mot Sverige och segern senast mot Georgien styr Spanien nu kosan mot Pristina och Kosovo för att knyta samman säcken i den här landslagssamlingen. Efter att ha kammat noll uppe i Stockholm och krysset nere i Grekland tidigare så börjar snedstegen och livlinor ta slut för det här spanska landslaget i kampen om att knipa förstaplatsen i gruppen vilket innebär direktkvalificering till VM i Qatar.

Mot Georgien tidigare i veckan så hanterade man en liknande match väldigt väl och det fanns väl aldrig riktigt någon oro eller spänning. Efter att Valenciaspelaren Jose Luis Gaya gjort 1-0 efter 14 minuter och hans valenciakollega Carlos Soler följde upp sin succédebut med att göra 2-0 efter 25 minuter så var det inget att tala om. När då sen valenciabördige Ferran Torres fullbordade den här valencianistiska halvleken med 3-0 strax innan paus så blev det efter det en relativt bekväm och enkel resa mot slutsignalen och tre poäng. Där Sarabia dessutom spädde på till slutresultatet 4-0.

Nu väntar en ny måstematch där Spanien är stora favoriter, men mot ett lite klurigare motstånd får man säga i Kosovo som efter en ganska så tung start på kvalspelet sett bättre och bättre ut och viss varningsflagg hissas för att Kosovo kan ställa till det för La Roja om man kommer in med fel inställning här eller ställer till det för sig, vilket den här upplagan av landslaget har en förmåga att göra titt som tätt. Kosovo kommer till mötet med 1-1 mot Grekland i söndags och det är lite sista chansen att på riktigt hota om topp-två placeringarna i gruppen. Georgien var en paseo en el parque – så kommer det bli tuffare och krävas mer mot Kosovo.

Luis Enrique har själv sagt efter Sverige-matchen att Spanien nu är upptryckta mot repen för att göra en boxningsreferens, och kvar vid repen finns Spanien trots segern mot Georgien. Det må inte vara omgången där Spanien kan äta upp avståndet till Sverige, om inte Sverige gör bort sig mot Grekland, men det är en omgång där La Roja inte har råd att släppa iväg Sveriges försprång ytterligare, för då kan snart spänningen i gruppen var helt död.

En ändring är gjord i truppen där Jose Luis Gaya har åkt hem till Valencia för att rehaba en lättare skada och Reguilon kallats in till truppen.

Så här sa Luis Enrique på presskonferensen idag inför mötet med Kosovo:

”- Kosovo är ett lag som jag tror blickar framåt och inte så mycket bakåt (efter en tung inledning) det är ett modigt lag, och som kan ställa till det för alla lag i gruppen när man har en bra dag. Jag tycker att Kosovo har fått med sig färre poäng i VM-kvalet än vad man faktiskt förtjönat. Vi måste försöka att koppla bort allting runtomkring och saker som inte är inom våran kontroll, morgondagens match är en av de tuffaste i det här kvalspelet och det kommer vi alla se imorgon.”

Kosovo – Spanien
När
: 8 sep 20:45
Var: Fadil Vokrri Stadium, Pristina
Domare: Bobby Madden
TV: TV4, Cmore
Tips: 1-2
 

Niklas Hermansson@Nikche2021-09-07 22:17:51
Author

Fler artiklar om Spanien