Lagbanner
Vila i frid Paul

Vila i frid Paul

Bläckfisken Paul har gjort sitt. Enligt Aftonbladet cashade Paul in i morse.
Ni kan historien. Paul blev känd under EM i Österrike/Schweiz när han åt ostron på så sätt att Tyskland gick till final.
I VM fortsatte ätandet till den grad att Tyskarna åkte ut mot Spanien och att spanjorerna sedemera tog VM-guld.

Om Paul verkligen är död eller om han blivit bortförd av holländsk underrättelse, hungriga tyskar, segerstinna spanjorer eller om han bara vill dra sig tillbaka kan man länge spekulera i. Eller så inte. Hur som helst. Vi kommer sakna dig Paul...och tack för guldet!

***
Lite allvar. Obehagliga scener i Salamanca i helgen när Miguel García segnade ner på plan. Vad är det som gör att Spanien drabbas så hårt? Frågan kommer diskuteras i morgondagens Fuera men i Italien har man saken klar för sig. Spanjorerna börjar alldeles för sent i åldrarna med att undersöka sina spelare. Italienarna själva säger sig börja undersöka redan i pojklagsålder och därför upptäcker man också hjärtfel tidigare.
 
Som exempel används också afrikanska spelare som Kanu och Koné som båda opererades sedan de kommit till Italien och man där upptäckt fel på deras hjärtan.
 
Ja jag vet inte, men kan vara en tänkbar förklaring.
 
Fallen i Spanien är många nu.
Antonio Puerta
Dani Jarque
De La Red
Miguel García
Sergio Sánchez
Kiko Femenia
Jordi Pitarque
Antonio De Nigris
 
Vissa av dem mer kända än andra och vissa av dem klarade livhanken, andra inte, och det är för jävligt.
 
 
***
Del Nido och tv-avtalen. Ännu är inget klar men Sevillapresidenten fortsätter köra hårt mot hårt.
- Alla lag spelar lika många matcher men alla får inte lika mycket för det. Det är inte okej att Barcelona och Köpenhamn delar lika i en match i Champions Leauge medan vi inte gör det när två lag möts i den spanska ligan.
 
Del Nido har onekligen en poäng….
 
***
Nästa domarchock. Villarreal – Atlético. Nu får det f#n räcka snart. Går inte att läsa en tidning utan domargnäll nuförtiden. Är det bara att läget uppmärksammas mer eller är det domarna riktigt riktigt rötna. Förmodligen både och..
 
***
Spanien – Brasilien i en träningsmatch. Visst kan det bli så. Just nu ryktas det i alla fall om att Hierro vill förlägga en match inför det kommande VM-slutspelet just i Brasilien 2014. Alla vill möta Spanien nu och det har verkligen hänt mycket sedan spanska journalister med svansen mellan benen efter 0-2 i baken på Råsunda frågade Lars Lagerbäck
- Excuse me Mister. Will Espain have any chances to reach Euro2008? How much a better team is Sweden?
 
Spanien – Brasilien. Vilken match!
 
***
Min kära flickvän får ofta sitta och lyssna på mig prata om fotboll, framför allt när jag tanker högt. Nu när vi fått barn har dock det tonats ner en del eftersom det finns annat att fokusera på. Trodde jag!
 
I söndags satt vi på café med varsin del av tidningen i handen medan bebisen sov. Plötsligt ser jag att det börjar röra sig i barnvagnen och utbrister med det som är kvar av min norrländska. ”Hon sparkar en massa”.
 
Min flickvän tittar upp på mig med uppspärrade ögon och utbrister i chock.
- Vad säger du!? Sparkar de Messi?!
 
Mitt fotbollstjat har nog gett mer effekt än förväntat…

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-10-26 16:21:16
Author

Fler artiklar om Spanien