Lagbanner
VV: Antalet Real Madrid-straffar ifrågasätts

VV: Antalet Real Madrid-straffar ifrågasätts

Capoues basketkarriär, Reals straffar, Ayozes succé, Tebas tror på Lim och känslosamma Navas.

 
Hansi Flick verkar sannerligen ha fått ordning på Barcelona. Katalanerna har gått från klarhet till klarhet under säsongsinledningen och har sopat rent hittills med fem segrar på fem matcher och en målskillnad på 17-4. Den senaste i raden av succéer var överkörningen på Montilivi i derbyt mot Girona som slutade hela 1-4. För den som minns torskade ju faktiskt Barcelona båda mötena ganska övertygande mot Girona förra säsongen.

Deras sjutton gjorda mål är det bästa laget stått för sedan säsongsstarten 2017/18 och den bästa, innan Lionel Messis era, sedan 1959/60. Till råga på allt blev Hansi Flick utsedd till månadens manager, Raphinha till månadens spelare och Lamine Yamal månades U23-spelare. Snacka om att sopa rent.

 
Real Madrid och deras straffar har varit under lupp i säsongsstarten, särskilt efter matchen mot Real Sociedad under lördagskvällen. Fyra av lagets senaste fem mål har kommit från straffpunkten. Ja, faktum är att nästan 50% av lagets målskörd under säsongsstarten varit straffar. Sedan säsongen 2021/22 har dessutom Vinicius Júnior fått med sig lika många straffar som Getafe.

Märklig fakta kanske men diskussionen om att Real Madrid får med sig straffar i en högre grad än andra lag har givetvis blossat upp. Efter matchen på Anoeta i lördags uttryckte sig både Take Kubo och Imanol Alguacil att de var upprörda över åtminstone en av straffsituationerna som drabbade deras lag.

 
Den tidigare Celta de Vigo-legendaren Hugo Mallo har dömts för ett sexuellt övergrepp. Till skillnad från anklagelserna mot Rafa Mir som jag skrev om förra veckan skedde Mallos övergrepp på planen, närmare bestämt mot Espanyols maskot i samband med en match 2019. På bilden ser ni två Espanyol-maskotar, en manlig och en kvinnlig.

Den manliga maskoten skakade Mallo hand med men, vilket kanske inte syns så bra på bilden, ska Mallo ha sträckt in sina händer innanför den kvinnliga maskotens dräkt och tagit på hennes bröst. I veckan dömdes han till böter, samtidigt som Mallo själv säger att han ska överklaga beslutet. Idag spelar Mallo, som spelade 309 matcher i La Liga för Celta, för grekiska Aris.  
Tweeten nedan för en viktig poäng. Spelar den yngre generationen för mycket i jämförelse med tidigare? Bara framtiden kan ju avgöra huruvida det är rätt eller ej att yngre lirare får så pass många matcher under bältet så tidigt eller ej.  

Det känns mer och mer som att Villarreal gjorde ett riktigt kap med Ayoze Pérez under transferfönstret sista timmar. 31-åringen har verkligen imponerat och varit en bidragande faktor till att laget står på elva poäng, lika många som Real Madrid och Atlético de Madrid, efter fem matcher.


Det är förstås inte Javier Tebas fel att Peter Lim kör Valencia i botten men det provocerar säkert en del Valencia-supportrar när Tebas fortfarande tror på Lims projekt. Det är han nog helt ensam om i hela världen.

 
Jesús Navas gjorde matchens enda mål för Sevilla mot Getafe i lördags. Med sina 38 år och 298 dagar under bältet blev spanjoren även den äldsta spelaren i Sevillas historia att göra mål för klubben. Det betydde uppenbarligen mycket för ytterspringaren som var påtagligt känslosam efter slutsignalen när han hyllades av Ramón Sánchez Pizjuán.  
Det närmar sig!  
Dani Olmo har tagit ligan med storm och är nu med i en fin skara spelare som nätat i sina tre första ligamatcher för FC Barcelona.

I brist på fotbollsalternativ har Ètienne Capoue valt en annan idrottskarriär ser det ut som.  
488 matcher för Manuel Pellegrini i La Liga, lika många som Ferdinand Daucik. Det gör Pellegrini till den mesta utländska managern i La Ligas historia. På onsdag, om ingenting otroligt händer, kommer chilenaren att coacha för 489:e gången i den spanska högsta divisionen och är därmed ensam i toppen av utländska tränare.  
Det har inte varit någon hemlighet att Vitor Roque haft en tuff start på sitt Spanien-äventyr. Efter att ha blivit ratad och placerad i frysboxen i Barcelona fick Roque slutligen lämna sin drömklubb. I Real Betis har karriären börjat på nytt. Mot Leganés i helgen började brassen förvisso på bänken men han satte verkligen sitt avtryck på matchen när han hoppade in och avgjorde mötet. Roque firade vilt och hejades på av bland annat klubblegendaren Joaquin på läktaren.  
Champions League är tillbaka men med en helt ny fasad. Personligen känner jag ingen särskild hajp kring turneringen denna gång eftersom systemet känns rörigt och jag orkar inte lära mig det än. Det jag ser fram emot mest är dock att Girona ska göra sin debut på den stora scenen och man gör det mot självaste PSG på Parc des Princes. Det är ingenting man lär missa i alla fall.

  
- Robert Lewanowski gjorde sin 100:e match i Barcelona-tröjan mot Girona i helgen. På dessa 100 matcher har polacken gjort 63 mål.
- Jan Oblak noterades i sin tur för sin 450:e insats i Atlético de Madrid-tröjan mot Valencia.
- Inget lag i Europas fem bästa ligor har fler hemmasegrar sedan starten på förra säsongen som Atlético de Madrid. Endast Liverpool har lika många vinster på hemmagräs.


Det gamla Atléti är tillbaka

- Daniel Jakobsson

Daniel Jakobssondaniel.jakobsson@svenskafans.com@DanneJakobsson2024-09-17 12:30:00
Author

Fler artiklar om Spanien