Lagbanner
VV Spanien: Succépojkarnas hemliga snack

VV Spanien: Succépojkarnas hemliga snack

Edrick hjälte, Sevilla har det tufft och Kim Kardashians hyllning.





sevilla-nar-allt-inte-gar-enligt-planen-672175">Tuff start för Sevilla – när allt inte går enligt planen


De två succépojkarna från EM ställdes mot varandra i helgen. Vad Nico Williams och Lamine Yamal talade om får vi nog aldrig veta men kanske var det som enligt Tweeten här?


En blunder av såväl domarkåren som av Gironas målvakt Paulo Gazzaniga. Hur kan det här inte vara ett rött kort är frågan? Med åren har jag lärt mig att jag inte kan handsregeln längre men nog fasen ska det här vara rött kort?
Ilkay Gündogan som var en av Barcelonas bästa spelare ifjol fick bära hundhuvudet när katalanerna tvunget behövde rensa i truppen. Efter ett snabbt telefonsamtal med Pep Guardiola satt han på planet ”hem” till Manchester. Samtidigt verkar Barca fortsatt ha enorma problem att registrera Dani Olmo som fortfarande inte står på Barcelonas spelarlista. Drygt ett dygn efter att Gündogan landade i England igen var han däremot redan med för City. Det här är förstås något av ett haveri i Barcelona.
Vad fantastiskt roligt att James Rodríguez verkar vara på väg tillbaka till La Liga. Colombianen som imponerade i Copa América ser nämligen ut att skriva på för Rayo Vallecano och om övergången går igenom återvänder han därmed till Madrid efter att ha lämnat Real 2020. Det här är inte första gången Rayo plockar in en äldre colombiansk stjärna. Vi minns ju Radamel Falcao som lämnade så sent som i somras.
- Claudio Giráldez har inte förlorat någon av sina sju första matcher som tränare för Celta Vigo på Balaídos. Det är första gången det sker för en ny tränare i klubben sedan 1998.
- Djene Dakonam startade för sitt Getafe mot Rayo Vallecano i helgen och blev därmed den spelaren som gjort flest La Liga-matcher i Getafes historia, 241 stycken. Han passerade därmed Damian Suárez.
- Apropå Madrid-derbyt mellan Getafe och Rayo var det den första matchen sedan säsongen 2003/04 som inte hade ett enda skott på mål.


Huruvida Conor Gallagher är Atlético de Madrids frälsare eller ej låter jag vara osagt men han presenterades åtminstone som en sådan. Efter att ha blivit utkastad från Chelsea har engelsmannen hittat ett nytt hem i den spanska huvudstaden. Se bara på hans presentation, huvva! Han fick dessutom, när han byttes in i söndags, höra sin egen låt sjungas av klacken för första gången. Bara en sådan sak.
Ett rätt så hyfsat facit för Real Sociedads stjärnspelare.
Kim Kardashian och Vinicius Júnior. Bara så där liksom.
Ett fantastiskt mål förtjänar en fantastisk bild. För er som inte sett: leta upp det! La Liga blockerar i stort sett alla målvideos på nätet, varav det är svårt att länka.
Man (jag) är ju svag för dubbelräddningar av målvakter. Mot Sevilla gjorde Diego Conde allt för att hans Villarreal skulle hålla sig kvar i matchen och blev även utsedd till matchens lirare för några fina räddningar. Här är två av dem. Conde värvades in innan säsongen från Leganés som Filip Jörgensens ersättare och har fått en flygande start i den gula ubåten. Villarreal gick sedan och vann matchen mot Sevilla efter ett sent avgörande.
Veckans snackis får jag denna gång ge till Endrick som hoppade in och gjorde mål direkt för Real Madrid i sin debut för marängerna. Endrick var bara 18 år och 36 dagar när han smällde in bollen bakom Real Valladolids estniske burväktare Karl Hein. Med det blev Endrick den yngste icke-spanjoren att någonsin göra mål för Real Madrid.
Det är full rulle i La Liga direkt. Igår (måndag) drog den tredje omgången i gång och det blir spel nu varje dag förutom på fredag innan landslagsuppehållet för att klämma in såväl den tredje som den fjärde omgången den här veckan. Mycket att se fram emot alltså!


Williot Swedberg blev i veckan uttagen i premiäromgångens bästa elva. Detta efter hans succéinhopp mot Deportivo Alavés. Det var tillräckligt för att han skulle spela till sig en startplats i Celtas match i helgen, mot Valencia, där han också var tongivande. Han ser ut att få en spännande säsong i det Celta Vigo som nu toppar tabellen.


Real Madrids förlustfria svit håller i sig.

Daniel Jacobsson2024-08-27 14:56:00

Fler artiklar om Spanien