Lagbanner
La Ligaomgångens heta och kalla: ”Jämt skägg i titelracet”

La Ligaomgångens heta och kalla: ”Jämt skägg i titelracet”

Målsnål omgång med 14 mål men visst finns det några heta och kalla. Här summeras omgång 31 i La Liga.

Topplagen Real Madrid och Barcelona fortsätter att plocka trepoängare. Visst, några av poängen är kontroveriella och många tror att ligan är avgjord för att de bästa lagen får "alla" domslut med sig.

Omgång 31:
Villarreal 2-2 Sevilla
Leganés 0-0 Granada
Levante 0-1 Atlético
Valladolid 1-1 Getafe
Barcelona 1-0 Athletic
Alavés 0-1 Osasuna
Real Sociedad 0-1 Celta Vigo
Real Madrid 2-0 Mallorca
Eibar 1-0 Valencia
Betis 1-0 Espanyol

Omgångens match:
Villarreal tog emot Sevilla på hemmaplan. Det var inte för matchen som denna match sticker ut, trots att det var omgångens målrikaste match. Nej, Det var för att den 36-årige Bruno Soriano var tillbaka efter tre år av skador. Eller 1128 dagar om man så vill. Vilken hjälte att inte ge upp.


Het 1: Real Mallorcas Luka Romero,debuterade i La Liga mot Real Madrid. Han är där med den yngste spelaren någonsin att spela i La Liga. 15 år och 229 dagar gammal.

Het 2: Celta Vigo går som tåget efter uppstarten och kommer nog att placera sig högt i tabellen. I alla fall så pass högt att de inte behöver oroa sig för nedflyttning.


Kall 1: Ja, det är som vanligt att domarna är de kallaste i La Liga. Felbeslut på felbeslut trots att de har VAR att tilllgå.

Kall 2: Real Betis och Rubi går skilda vägar efter förlusten mot Athletic Bilbao. Betis gör sig därmed av med sin nittonde tränare på tolv säsonger. Inte mycket till kontinutet där inte.
 


 

Jens Kassnert@JensKassnert2020-06-26 09:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien