Municipal de Balaidos, 2024-02-17 18:30

Celta Vigo - Barcelona
1 - 2

Lewandowski matchhjälte mot Celta Vigo

Barcelona vinner borta på Balaídos efter slarvigt försvarsspel som ledde till straff i slutminuterna.

Första halvlek var en långsam, slarvig och en ofokuserad historia. Inledande 15 min bjöd på fotbollstennis där ingen utav lagen såg ut att vilja hålla i bollen. Lamine Yamal var huvudpersonen fram tills Lewandowskis 1-0 mål i 45 minuten. Den unge storstjärnan vågade utmana och skrapade fram några chanser under matchen. Efter 20 minuter så tog katalanerna över matchen. Längre anfall ledde till fler målchanser men den svenska mittbacken Carl Starfelt gjorde ett bra jobb med att hålla igen Celtas försvar. I slutet av halvleken fick vi se kombon Lewandowski - Yamal som resulterar i ett vackert mål och bortalaget hade ledningen under pausen.

Andra halvek bjöd på mål direkt för hemmalaget. Den gamla la masia och Barcelona spelaren Mingueza passar fram till Aspas som via Kounde reducerade matchen. I den 58 minuten kom ett dubbelbyte från Xavi där Raphinha och Gundogan kommer in, Roque och Christensen ut. Ett byte som tillförde mer fart och säkerhet i uppbyggnadspelet. Ett dominerande Barcelona fick till slut en straff då Beltran sparkat ner Yamal. Lewandowski skulle missa första straffen, men VAR kunde sedan konstatera att celta målvakten var ute med fötterna innan den polska anfallaren hunnit skjuta. Lewandowski missar inte två straffar i följd och det gav Barcelona 3 viktiga poäng.

Nu är det bara att ladda batterierna inför CL-onsdag där barcelona åker till Neapel för att möta Napoli. För Celta Vigo är det en viktig bottenmatch mot Cadiz den 25 februari där båda lagen är desperata efter poäng för att kunna hålla sig kvar i den spanska högsta ligan.