Mallorca - Rayo Majadahonda 2-0

Hemma går det vår väg. Real Mallorca plockade tre nya poäng på Son Moix.2-0 på Rayo Majadahonda, och man behåller sin femteplats i tabellen med samma antal poäng som nästa veckas motståndare Malaga.

I de senaste botamatcherna har Mallorca börjat uselt och nervöst, hemma är det något annat.
Man startade i högt tempo, mycket målmedvetet och med uppenbart stort självförtroende.
Chanserna kom omedelbart, och Rayo var tidigt i brygga.

Målen kom också ganska tidigt.Redan innan halvtimmen var spelad hade vi 2-0 på resultattavlan.

Aridai utnyttjade ett misstag mellan backen Andújar och målvakten Basilio, bakåtpassningen(?) snappades upp av nämnde Aridai som sedan rullade 1-0 efter en dryg kvart,


Hemma går det vår väg

Hemmalaget fortsatte att ösa på framåt, Lago Junior utmanade ideligen på vänsterkanten, och var (som vanligt) ett hot för gästerna. I minut 25 fälldes han i straffområdet efter ännu en raid på kanten, domare Villanueva dömde straff inför en protester från bortaklacken som bestod av fem irriterade personer.

Straffen förvaltade han själv på bästa sätt. 2-0 Lago Junior!

I andra halvlek fick vi se ett bättre FC Rayo som ägde mer boll och sökte öppningar mot en samlad och skärpt Mallorca-defensiv. De få gångerna man skapade chanser på mål så var den målvaktande lagkaptenen Manolo Reina där han skulle

Gästerna fick dock en gyllene chans att reducera och att ta sig tillbaka in i matchen, domaren hittade en hands på Valjent, och matchens andra straff var ett faktum.

Rayo Majadahondas egen Zidande klev fram och slog bollen i det vänstra hörnet, där Reina låg och tippade bollen till hörna inför publikens jubel.

Hemma går det vår väg...

Det blev inga fler mål, chanser saknades inte, och Mallorca kunde och borde gjort i alla fall två till. Överlag en stabil insats, ska sägas att Rayo inte direkt imonerade. Man är nog inte bättre än tabelläget visar.

Nästa vecka blir det tuffare motstånd, då ska man till La Rosaleda och Malaga för en kamp som nästan har lite av en finalkaraktär.
Visst, det är mer än 20 poäng kvar att spela om, men Mallis bortafacit är som sagts inte direkt skrämmande för motståndarna Det är nog läge att ändra på det nu.

Ska Mallorca utmana om en biljett till Primeran så måste man ta för sig mer på resande fot.

****

Real Mallorca: Reina, Gámez, Valjent, Raíllo, Salva Ruiz, Marc Pedraza, Dani Rodríguez, Salva Sevilla, Aridai (Stoichkov, min.60), Lago Junior och Budimir.

Rayo Majadahonda: Basilio, Galán, Luso, Andújar (Dani Romera, min.57), Óscar, Enzo, Iza, Benito, Fede Varela, Aitor Ruibal och Manu del Moral (Héctor Hernández, min.46). Målen: 1-0, Aridai, min.17; 2-0, Lago Junior, på straff, min.25.

Domare: Iglesias Villanueva, gula kort till Iza, Galán och Andújar, alla i Rayo Majadahonda. Rött kort till Óscar Valentín (min.93).

Publik: 7.649 firade påskafton på Estadio de Son Moix.

Thomas Bronner2019-04-22 11:21:00
Author

Fler artiklar om Mallorca