Månadens spelare - April

Månadens spelare - April

Den nu passerade månaden har blandat och givit för Koemans mannar. Den inleddes med en imponerande forcering hemma mot Valladolid där Dembélé avgjorde matchen i slutminuterna. Det följdes upp av en uddamålsförlust mot Real Madrid som skulle bli en minst sagt blöt tillställning. Barcelona ryckte dock hastigt upp sig och vann sedan tre raka matcher, där de bland annat lyfte cup-bucklan efter en övertygande vinst mot Athletic Bilbao.

Månadens spelare: Frenkie de Jong
De Jong har den senaste månaden visat upp hela sitt spelregister, med bra prestationer som mittback, defensiv och offensiv mittfältare, och stundtals till och med som högerytter. Grädden på moset var finalen i Copa del Rey, där han stod för ett mål och två assist, och han visade hur komplett han är som mittfältare. Den som leder Barcelona nästa säsong kommer ha en pusselbit som passar i princip överallt, vilket är en sällsynt resurs i dagens fotboll.

Månadens U-23: Ilaix Moriba
April månad har inte varit de unga spelarnas månad. Spelare som Pedri, Mingueza och Dest har alla haft en rad tuffa matcher, och det är mycket på grund av det som Ilaix Moriba utses till månadens bästa U-23-spelare. Moriba har inte fått lika mycket speltid som de andra talangerna, men hans prestationer när han väl har fått chansen har absolut varit inspirerande. Mot Granada senast spelade han från start, och var en av ganska få som lämnade Andalusien med hedern i behåll. Dessutom var han nära att rädda en poäng i El Clásico när han i matchens sista minut prickade ribban, och var alltså nära att sätta Barcelona i ett mycket bättre läge i ligatoppen.

Månadens formsvacka: Sergiño Dest
Som jag skrev tidigare har Sergiño Dest månad inte varit något att hänga i granen. Under april har Dest varken stått för mål eller assist, och i och med att hans styrkor ligger i offensiven är bristen på poäng fog för att ge honom underkänt. Utöver det har han inte heller visat upp sig när Barcelona i övrigt har spelat bra, utan har snarare varit osynlig. I och med att Sergi Roberto är tillbaka från skada bör Dest vara orolig över sin plats i startelvan. Detta har också bekräftats på sistone då amerikanen endast har fått göra en halvlek de senaste tre matcherna.

Månadens mål: Lionel Messi 3-0 Athletic Bilbao
Vad ska man säga? Lionel Messi mot Athletic Bilbao i Copa del Rey verkar vara en kombination som garanterar mål utöver det vanliga. Visserligen var inte målet i fråga av någon större vikt resultatmässigt, men det går inte att bortse från den tekniska briljans som visas upp. Först att vid 33 års ålder med boll springa ifrån tre försvarande spelare. Sedan de snabba intrikata kombinationerna med Frenkie de Jong, och till sist en liten kroppsfint som ställer Unai Nuñez och möjliggör en enkel placering av bollen vid bortre stolpen. Magiskt! Se målet här.
 

Theodor Minnhagentheodor@minnhagen.seTheomin012021-05-02 17:13:00
Author

Fler artiklar om Barcelona